Найбідніші іспанці щомісяця отримуватимуть від місцевої влади від 100 до 1676 євро

У Барселоні затвердили проект дворічного експерименту з виплати фіксованої допомоги для боротьби з бідністю, максимальна сума складе 1676 євро. Про це повідомляє BIEN.

Протягом двох років в Барселоні буде проходитися експеримент з новою формою соціальних гарантій. З жовтня кожне з 1000 домогосподарств у найбіднішому районі Бесос, що в Барселоні, буде отримувати від 100 до 1676 євро щомісяця.

За умовами експерименту, жителі району Бесос отримуватимуть не лише грошові виплати, а й допомогу з пошуком роботи і соціальної інтеграцією. Всього в проекті візьме участь 2000 домогосподарств, які вже отримують соцпідтримку від держави. Учасників відберуть випадковим чином.

З відібраних домогосподарств половина складе контрольну групу, а друга половина – 1000 домогосподарств – буде отримувати фіксовані виплати.

Учасників, які отримують допомогу, поділять на 10 груп. Вони будуть щомісяця отримувати від 100 до 1676 євро залежно від складу сім’ї та фінансового становища.

Учасники експерименту будуть спілкуватися з організаторами в мобільному додатку. Протягом двох років сім’ї повинні залишатися резидентами Бесос – це головна вимога програми. Втім учасники експеременту можуть шукати роботу і підвищувати свій дохід – на виплати це не вплине.

Організатором програми виступив Євросоюз

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *