Де, як і за що відпочиватимуть цього літа юні буковинці: 30 дітей із родин учасників АТО оздоровляться на морі

 

«За ініціативи голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука цьогоріч 30 дітей із родин учасників АТО матимуть змогу безкоштовно оздоровитися на узбережжі Азовського моря в місті Генічеськ на Херсонщині. Така ж кількість діток з Херсонщини безкоштовно відпочиватиме в одному з наших таборів», – повідомив начальник управління молоді та спорту ОДА Богдан Вітовський під час прес-конференції.

За його словами, вивчається питання безкоштовного оздоровлення дітей з Луганської та Донецької областей у закладах відпочинку Чернівецької області.

Посадовець розповів також, що нинішнього року фінансування на оздоровлення та відпочинок дітей з бюджетів усіх рівнів складе понад 22 млн. грн. З обласного бюджету виділено майже 13 млн грн, а торік – лише 8 млн. З місцевих бюджетів на відповідні цілі виділено 9 млн 439 тис. грн. Кошти на оздоровлення дітей передбачають і об’єднані територіальні громади. Цього року 12 ОТГ уже запланували у своїх бюджетах кошти на оздоровлення дітей».

Нинішнього літа в області працюватимуть 288 закладів оздоровлення та відпочинку. Серед них – 12 стаціонарних оздоровчих закладів; 84 пришкільні табори з денним перебуванням;  182 літніх мовних таборів; 6 – наметових і 4  табори праці та відпочинку.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *