Благодійний фонд «Відкриті очі»  – це  відкриті серця компанії SoftServe

Благодійний фонд «Відкриті очі» компанії SoftServe передав необхідні пульсоксиметри та шприцеві насоси у відділення патології новонароджених Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. Зокрема, в рамках благодійного проекту «Хутчіш додому» фонд придбав два пульсоксиметри Rad 8 (США) і два шприцеві насоси Perfusor Compact Plus, виробництва B.Brown (Німеччина), загальною вартістю 250 тис. грн.

Щороку майже 850 діток віком з перших годин життя потрапляють з різноманітними перинатальними захворюваннями на лікування до відділення патології дитячої лікарні, що на вул. Руська, 207-А в Чернівцях.

«Раніше нам доводилося позичати пульсоксиметри в інших відділеннях лікарні, а коли вони були зайняті, самі розумієте… Звісно, ми отримували від благодійників схоже обладнання, але воно було не тієї якості й не призначене саме для новонароджених. Тепер пульсоксиметри та шприцеві насоси, які передав Фонд «Відкриті очі» нашому відділенню, допоможуть не лише пришвидшити одужання діток, а й врятувати дитячі життя», – поділився Іларіон Михайлович Костецький, завідувач відділення патології новонароджених Чернівецької обласної дитячої лікарні.

«2018 року я народила донечку і через певні ускладнення нам довелося провести ще тиждень у відділенні патології новонароджених. З власного досвіду я зрозуміла, як складно батькам новонароджених діток та наскільки критично важливою тут є вчасна, якісна допомога кваліфікованих спеціалістів. А лікарям дуже потрібне обладнання, щоб  допомагати діткам швидше потрапити додому. Тоді й виникла ідея проєкту «Хутчіш додому», а сьогодні маємо перший результат, – Наталя Гудима, співробітниця SoftServe, кураторка проєкту «Хутчіш додому», Чернівці.

 

SoftServe — провідна українська ІТ-компанія у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній – розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить до трійки найбільших ІТ-компаній України. Понад 8000 співробітників працюють у європейських та американських офісах компанії у 12 країнах. Головні офіси компанії знаходяться у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри SoftServe розташовані у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце, Варшаві (Польща).

 

Благодійний фонд «Відкриті очі» створений для надання систематичної та глобальної допомоги медичним та соціальним установам у містах в УКраїні та за її межами, де розташовані офіси SoftServe. Серед завершених проєктів Фонду: облаштування «Кімнати Позитиву» у Вроцлавській дитячій клініці ендокринології та діабетології, закупівля обладнання для лікувальної гіпотермії новонароджених у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Львівської міської дитячої клінічної лікарні, облаштування сенсорної кімнати в «Просторі розвитку дітей з аутизмом» в Івано-Франківську, відкриття «Кімнат Позитиву» у Івано-Франківському обласному фтизіопульмонологічному центрі, у Харківській обласній дитячій клінічній лікарні, а також у офтальмологічному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні.

Наразі одним з найактуальніших проектів Фонду є «Нокаутуймо covid-19», в рамках якого, завдяки SoftServe та працівникам компанії вже вдалося закупити й передати 33 лікарням України товари медичного призначення на суму 14,5 млн грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *