Арт-шпалери в інтер’єрі

Що таке арт-шпалери і в чому їх особливості? Різновиди оздоблювальних матеріалів та їх переваги. Рекомендації з вибору матеріалів для обробки стін від дизайнерів.

Для створення затишної атмосфери і оригінального дизайну в квартирі або будинку дизайнери рекомендують використовувати арт-шпалери. Матеріали для оформлення стін ідеально підкреслять смак господаря і внесуть свою унікальну «родзинку» в інтер’єр.


Що таке арт-шпалери та їхні різновиди

Арт-шпалери це звичні всім шпалери, але виконані з урахуванням сучасних тенденцій. У створенні оздоблювальних матеріалів не існує певних шаблонів, тому кожен може вибрати для себе будь-який принт або оформити індивідуальне замовлення відповідно до своїх вимог. При їх виготовленні за основу береться певний малюнок, який в подальшому наноситися на папір, вініл або флізелін. Кожен матеріал відрізняється своїми характеристиками:
паперові відрізняються гладкою структурою, завдяки чому на них можна наносити абсолютно будь-яке зображення. До того ж такий варіант є найбільш доступним за ціною;
бамбукові характеризуються стійкістю до будь-яких механічних пошкоджень і практичністю в догляді;
вінілові вважаються одними з найміцніших. Шпалери з рельєфною структурою бездоганно приховують будь-які нерівності на стінах і добре підкреслюють рельєф самого зображення. Крім цього, вони не розтягуються в процесі обклеювання та відрізняються максимальною простотою в догляді. Залежно від технології виготовлення, по тактильним відчуттям поверхню може носити назву “нитка”, “декоративна штукатурка”, жаккард “, дрібний пісок” або “фреска”;
оздоблювальні матеріали з текстилю – це дорогий варіант, який характеризується розкішним зовнішнім виглядом і відмінними експлуатаційними властивостями. Створюються вони з 2 куль, де за основу береться нетканий матеріал, флізелін або папір, а з лицьового боку наноситься текстиль (бавовна, льон). До переваг слід віднести фактурність і хороші шумо- і теплоізоляційні якості;
інноваційні безшовні мають параметри до 10 * 3 м, при цьому полотно характеризується відсутністю швів. Залежно від розмірів або текстури, така продукція часто представлена у вигляді панно або більш габаритних полотен.

Як вибрати арт-шпалери без помилок?
Перед вибором і покупкою оздоблювальних матеріалів необхідно звертати увагу на основні параметри:
якість друку;
якість матеріалу основи і чорнила, так як вони повинні бути абсолютно безпечними для здоров’я людини;
стійкість до впливу сонячних променів і підвищеної вологості;
особливості планування квартири або будинку. Слід розуміти, що за допомогою сучасних рішень можна не тільки візуально збільшити простір, але і зменшити його.

Для невеликих кімнат дизайнери рекомендують вибирати спеціальні фотошпалери. Ідеальним вибором в даному випадку можна вважати акварельні малюнки з м’якою графікою. Вони допоможуть візуально розширити простір. А для просторих приміщень підійдуть арт-шпалери з великими будинками або квітами. Пам’ятайте, що арт-шпалери завжди будуть знаходитися в центрі уваги, а значить вони вимагають відповідного оформлення. Зовні вони можуть бути представлені у вигляді масштабного мистецького полотна або мати невеликі параметри і вид стильного панно, яке можна затишно розмістити у вітальні або спальні. Тому роблячи вибір на їхню користь не варто перевантажувати інші стіни занадто яскравим оформленням.

Арт-шпалери – це прекрасний спосіб «оживити» нудний інтер’єр і зробити свій будинок більш затишним і особливим. Якщо вам хочеться змін, тоді почніть з ефектного зображення на одну стіну, яке гармонійно доповнить дизайн і підкреслить ваш бездоганний смак.
Стаття створена за матеріалами сайту Закупка.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *