Відновлено достроковий вихід на пенсію

pension pension or retirement concept with word on business office folder index

30 квітня цього року набули чинності законодавчі зміни, що відновили право на достроковий вихід на пенсію особам, звільненим з роботи у зв’язку із реорганізацією/ліквідацією підприємства або за станом здоров’я (не більш як за півтора року до досягнення пенсійного віку).

Правом дострокового виходу на пенсію зможуть скористатися особи за наявності в них страхового стажу 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.

При цьому звертаємо увагу, що достроково призначена пенсія за віком у період до досягнення 60-річного віку, працюючим пенсіонерам (у тому числі тим, які провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування) не виплачуватиметься. Про факти працевлаштування, звільнення з роботи пенсіонери зобов’язані своєчасно повідомляти органи Пенсійного фонду.

Також інформуємо, що законодавством надано 6-місячний строк для приведення нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України та інших органів виконавчої влади у відповідність до цього Закону.

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *