Завтра, у понеділок, 20 червня – ярмарок на вул. Кобилянської

У понеділок 20.06.2022 на вулиці О. Кобилянської до Всесвітнього дня біженців відбудеться ярмарок «Синергія змін. Чернівці 20.22». Участь беруть громадські організації, представники релокованих підприємств, переселенці та представники міської ради.

Захід відбудеться за ініціативи БФ “Право на захист” та у партнерстві з УВКБ ООН Україна та Чернівецькою міською радою.

Участь у ярмарку візьмуть релоковані підприємства, громадські організації, що опікуються переселенцями та представники управлінь та департаментів Чернівецької міської ради.

Понад 6 мільйонів українців виїхали за кордон, що є найсерйознішою кризою з біженцями в Європі з часів закінчення Другої світової війни. Понад 8 мільйонів українців перемістилися всередині країни.  Саме тому тема переміщення на сьогодні є дуже актуальною як для України, так і для міст, які надали прихисток переселенцям.

Мета ярмарки показати, що переселенці – це не тільки люди, які  потребують допомоги. Це ще й люди, які знайшли в собі сили почати життя спочатку, які надали громадам нові робочі місця та сплачують податки. А релоковані підприємства можуть стати драйверами економічного зростання регіону – потрібно лише підтримати їх, створити відчуття інтеграції з новою громадою.

Початок ярмарку о 12:00.

Довідково:

Благодійний фонд «Право на захист” є одним із лідерів правозахисного руху в Україні, має потужні позиції у сфері захисту прав ВПО, біженців та осіб без громадянства. На сьогодні ми працюємо по всій Україні, в тому числі там, де розміщується багато переселенців. На місцях надаємо інформацію щодо розселення людей та пошуку тимчасового прихистку; збираємо гуманітарні потреби та шукаємо можливість на них відповісти; надаємо юридичні консультації з усіх питань, пов’язаних із вимушеним переміщенням,  психологічну та соціальну підтримку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *