На Буковині легендарному Да Вінчі онуку воїна УПА Дмитру Коцюбайлу відкрили меморіал


Про це повідомила Чернівецька ОВА. Пам’ятний знак з’явився на території вишкільного табору у селі Добринівці Юрковецької громади. На захід прибули мама і сестри Да Вінчі, а також родичі Героя та бойові побратими.

У такий спосіб Дмитро зустрівся зі своїми побратимами.

Капелани провели молебень за Да Вінчі та всіма полеглими воїнами. Після відкриття пам’ятного знаку всі присутні взяли участь у поминальному обіді зі страв, які любив Да Вінчі.
Дмитро (Да Вінчі) – онук воїна УПА.

Довідково: Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському на Івано-Франківщині.. На фронт він пішов просто з Майдану 2014-го у 18 років, кинувши навчання в художньому коледжі, а загинув у 27…
2014 року Коцюбайла було тяжко поранено. Він не дочекався завершення курсу реабілітації та повернувся на війну.
У 2016 році 21-річного Дмитра призначили командиром штурмової роти.
Підрозділ Коцюбайла «працював» чи не в усіх гарячих точках АТО. Добровольча рота не входила до ЗСУ і фактично не підпорядковувалася в армії нікому.
Коцюбайло був командиром батальйону «Вовки Да Вінчі». У молодшого лейтенанта Дмитра Коцюбайла в підпорядкуванні було кілька сотень людей, серед них декілька майорів та капітанів.
На початку грудня 2021 року Дмитро Коцюбайло (позивний Да Вінчі) отримав з рук президента Володимира Зеленського найвищу державну нагороду – звання Героя України.
Коцюбайло є першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання героя. Він ніколи не був у лавах ЗСУ, пройшовши найгарячіші точки війни з росіянами у складі Добровольчого українського корпусу «Правий сектор».
«Це відзнака кожного, хто у 2014-му взяв до рук зброю та кому увесь цей час доводилося називати себе волонтерами чи ким завгодно», – сказав Коцюбайло після отримання нагороди.
Дмитро Коцюбайло загинув 7 березня 2023 року в боях поблизу Бахмута, йому було 27 років. Біля нього розірвалася мінометна міна, один з уламків влучив у шию.
Проводжали Героя тисячі військових та цивільних, які прийшли на київський Майдан Незалежності провести його в останню путь 10 березня 2023 року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *