Юлію Тимошенко в Чернівцях зустріли більш ніж приязно

Лідерка Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» взяла участь у «Круглому столі національностей та конфесій» у Блакитній залі ЧНУ, а також зустрілася з виборцями на мітингах у Сторожинці та Чернівцях.

Під час «круглого столу»Тимошенко більше слухала: громадські діячі, науковці та представники духовенства висловлювалиїй побажання й поради. Згодом вона відповіла на запитання присутніх. Юлія Тимошенко озвучила ідею створення всеукраїнських асоціацій за різними профілями як одну з перших реформ після виборів: «Приміром, Всеукраїнська асоціація з розвитку й підтримки культури та духовності, Всеукраїнська асоціація з розвитку малого та середнього бізнесу…  Треба зібрати за сферами діяльності всіх, хто може мати унікальні знання та можливості. Не влада, а тільки об’єднання. Я хочу надати таким асоціаціям зовсім інші права і можливості:скажімо, право законодавчої ініціативи, повноваження проводити кадрові конкурси і пропонувати їх владі. Керівники цих асоціацій мають утворити Всеукраїнську національну Раду при президенті України».
Юлія Тимошенко заявила, що новий президент повинен зламати квотний принцип розподілу посад у Верховній Раді: «Це реально страшна річ. З одного боку, щоби зберегти парламенту можливість ухвалювати рішення, – якісь не сумісні з життям компроміси. А з іншого – це постійні сперечання довкола посад. Я намагалася переконати об’єднання всіх опозиційних сил, що потрібно відмовитися від квот і на конкурсній основі один раз обрати на посади гідних людей, які не належать до жодної з цих трьох партій, а є просто фахівцями. Гадаю, новий президент зможе це зробити».

фото_Юля_візит
Результатом роботи «круглого столу» став прийнятий його учасниками Маніфест порозуміння. В ньому наголошувалося на тому, що Україна має взяти буковинську толерантність за приклад. «Перед новим Президентом стоять два надважливі і однаково рівні завдання – розбудова країни і встановлення миру в Україні. Упевнені, що обидві вони під силу лише швидкому і водночас розсудливому розуму державної  діячки найвищого гатунку – Юлії Тимошенко. Тож просимо Бога мудрості для українців у їхньому виборі, спокійного дня 25 травня для забезпечення народного волевиявлення, Божої ласки і рясного благословіння для України. Мир, злагода, взаємна повага, толерантність мають стати нормою для всієї України – так, як це є на Буковині», – говориться у Маніфесті.

Після зустрічі учасники підходили до гості. Щемним було її знайомство з родинами героїв Небесної Сотні Олександра Щербанюка і Василя Аксенина.

…На мітинг у Сторожинці багато людей прийшли з дітьми. Та й старшокласники, йдучи зі школи додому, завертали на мітинг із державними прапорами. На сцену запросили сторожинчанина Олексія Шову, який під час Майдану передав 8 тис. грн. – як сам він тоді заявив, «на визволення Юлі». Тепер 79-річний пенсіонер познайомився зі своїм кумиром. До речі, з’ясувалося, що вони відзначають день народження в один день.

Після виступу Тимошенко люди довго її не відпускали. Всі хотіли сфотографуватися з нею. Хлопчика на інвалідному візку сюди привезли батьки – його бажання зустрітися з п.Юлією здійснилося. Через створений у тисняві живий коридор її провели до автомобіля…

У Чернівцях Тимошенко нагадала тим, хто прийшов на зустріч з нею, про події 2004 року і закликала не залишати напризволяще досягнення революції: «Так, політики пішли і зайняли свої посади, але ви не йдіть і не залишайте політиків сам-на-сам. Я прошу вас: будьте поряд, тримайте руку на пульсі. Не дозвольте, щоби вже нова революція була зраджена.  Тільки ваша присутність, ваш контроль і ваша протидія всьому, що є проти революції, є запорукою того, що все не буде, як завжди». Вона наголосила, що її опонент на виборах Порошенко пов’язаний із олігархічними кланами, а олігарха Фірташа назвала «серцем корупції» Януковича.

На завершення багатотисячного мітингу на Соборній площі юні чернівчани розгорнули великий саморобний прапор-рушник, на якому зображені серце, національний прапор та ім’я переможця президентської кампанії, на думку дітей, – ЮЛЯ.

Вл.інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *