Сімейство Дональда Трампа за 7 місяців розтринькало річний бюджет спецагентів Секретної служби

Велика родина Трампа за сім місяців “спустошила” розрахований на рік зарплатний бюджет агентів Секретної служби США, пише «Інтерфакс-Україна»

Секретній службі США не вистачає грошей, щоб платити за понадурочну роботу агентам служби безпеки, які супроводжують у поїздках президента США Дональда Трампа та його делегацію, через те, що у нинішнього глави держави занадто велика сім’я і значна кількість нерухомості, повідомляє в понеділок сайт газети USA Today з посиланням на главу структури Рендольфа Аллес.

“У президента велика сім’я, а виконання нами обов’язків (захищати президента – ІФ) вимагає закон. Я не можу цього змінити. У мене немає простору для маневру”, – заявив він в інтерв’ю виданню.

За його словами, наразі його служба виплатила зарплати і бонуси за понаднормову роботу понад тисячі співробітників на суму, розраховану на цілий рік. Така ситуація, як вважає Р.Аллес, склалася через те, що зараз під захистом агентів Секретної служби, перебувають 42 людини з команди Д. Трампа, з яких 18 – члени його сім’ї, тоді як при екс-президентові США Б.Обамі агенти забезпечували безпеку лише 31 людини.

USA Today повідомляє, що співробітники Секретної служби США зіткнулися зі значними навантаженнями ще з моменту проведення виборів, але за перші сім місяців Д. Трампа на посаді президента вони не знизилася.

“Агенти мають гарантувати безпеку Д. Трампа, який їздить майже кожні вихідні до Флориди, Нью-Джерсі або Вірджинії, де у нього є власні володіння, а також його дорослих дітей, бізнес-поїздки або відпочинок яких може закинути їх в будь-яку точку країни або за океан”, – зазначає газета.

Таким чином, наголошує видання, без схвалення Конгресу США на виділення додаткового фінансування у Секретної служби не вдасться розрахуватися з працівниками.

За даними USA Today, наразі кожен агент отримує до $160 тис. на рік, і Р.Аллес вже розпочав переговори з головними фігурами в Конгресі про підйом рівня їхньої заробітної плати до $187 тис. на рік на час першого терміну Д. Трампа .

“Але навіть якщо ця ініціатива отримає схвалення, близько 130 досвідчених агентів не отримають повної компенсацію за сотні відпрацьованих ними годин”, – повідомляє видання.

“Я не бачу можливості для змін ситуації найближчим часом”, – зазначає Р.Аллес.

На сьогодні у Секретній службі США працюють близько 1,1 тис. співробітників.

Також USA Today наводить місця поїздок Д. Трампа і його сім’ї. Наприклад, з моменту інавгурації Д.Трамп сім раз з’їздив до своєї резиденції в Мар-а-Лаго, п’ять разів – у гольф-клуб у Нью-Джерсі, а також відвідував “Трамп-тауер” на Манхеттені. Поїздка сина президента Еріка Трампа до Уругваю коштувала Секретній службі США майже $100 тис. лише за номери в готелі. Також Е.Трамп відвідував Великобританію і Домініканську республіку, а в лютому він разом з братом, Дональдом Трампом-молодшим, побував на відкритті нового готелю сім’ї у Ванкувері , а також гольф-клубу в Дубаї. Крім того, агенти Секретної служби США гарантували безпеку дочки президента Тіффані та її бойфренду на канікулах в Угорщині та Німеччині, а також дочки і радника президента Іванки Трамп і її чоловіка Джареда Кушнера, також раднику Д. Трампа, на лижному курорті в Колорадо.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *