Обласна рада й далі без голови

7-а сесія облради УІ скликання, що відбулася 18 серпня, мала останнім 22-им питанням порядку денного обрання голови обласної ради. Та воно, себто це питання, було зняте за ініціативи голови фракції Партії регіонів Георгія Галиця з порядку денного разом із питанням, яке було визнане політичним, за №16 ««Про звернення депутатів Чернівецької облради до Президента Віктора Януковича щодо припинення повноваження Прем’єр-міністра України та прийняття рішення про його відставку».

Опозиція програла провладній партій й іншу принципову позицію, яку депутати відмовилися голосувати поіменно – розподіл коштів бюджету між сесіями керівниками області, а саме головами облради та ОДА. Отож, віднині надається «право голові облдержадміністрації та голові облради вносити зміни до обласного бюджету у міжсесійний період спільним розпорядженням за погодженням з головою постійної комісії обласної ради з питань економіки, бюджету та інвестицій з наступним затвердженням його на черговій сесії обласної ради» (Про внесення змін до обласного бюджету на 2011 рік, 1.2).

А ще після сесії у кулуарах активніше заговорили про те, що нинішній голова ОДА може невдовзі повернутися до Києва на місце віце-прем’єр-міністра Тігіпка. І свідченням цього є, мовляв, занадто активні подяки від окремих регіоналів-депутатів, озвучені ними під час сесії. Зрештою, Михайло Папієв дійсно залучив до вирішення проблем краю десятки мільйонів спонсорських грошей та інвестицій, про що овни і говорили. Це – і 9 млн. грн. на 30 шкільних автобусів, і 5 млн. грн.. на газопровід, по 10 млн. грн. на довгобуди на вул.. Рівненській та ремонт окремих вулиць , і 1,5 млн. на Хотинську фортецю тощо. Та коли з трибуни сесії депутат каже, що його просили подякувати губернатору всі освітяни краю, а також батьки й діти – це, вибачайте, звучить дуже… по-радянськи.

Та чи не головним робочим й водночас приємним питанням сесії був бюджет і, зокрема, збільшення обсягів його дохідної частини, а також, зрозуміло, й видатків. Бо, коли грошей більше – це завжди краще, ніж коли їх менше…

Вл. інф.

 

До теми:

Заступника голови Чернівецької облради В Маніліча закликали скласти повноваження, – повідомляє парламентський кореспондент «МБ» на інформаційному порталі «Молодого буковинця». Керівник фракції «Батьківщина» в Чернівецькій обласній раді Іван Мунтян на сесії 18 липня закликав головуючого – в.о. голови облради В.Маніліча – негайно скласти депутатський мандат і звільнити місце для наступного за списком депутата.
На думку керівника фракції ВО «Батьківщина», головуючий на сесії постійно порушував регламент облради, закони України і право депутата висловитися під час сесійного засідання. Зокрема В.Маніліч не надавав слова І.Мунтяну, а також не виніс на голосування пропозицію Назара Горука (фракція ВО «Свобода») голосувати за порядок денний поіменно.
В.о. голови обласної ради на пропозицію колишнього однопартійця відреагував коротко: «Іван Миколайович, сядьте на своє робоче місце, а то ви болтаєтеся як не знаю що і де».
Валентин Маніліч пройшов до обласної ради за партійним списком партії ВО «Батьківщина», але перейшов на бік влади. Через це його виключили з партії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *