Міжнародний демсоюз повністю на стороні України

Делегація МДС привезла в Україну допомогу нашим військовим і на зустрічі з лідеркою партії ВО “Батьківщина” Юлією Тимошенко підтвердила, що виступає за повернення усіх територій України в межах кордонів 1991 року.

Також під час цієї зустрічі Юлія Тимошенко отримала визначну нагороду Буша-Тетчер за Свободу і Демократію. Вона закликала увесь демократичний світ збільшити та інтенсифікувати надання нашій державі необхідної зброї для найскорішої перемоги над режимом путіна.

Делегацією очолив Генеральний Секретар організації Крістіан Каттнер.

«24 лютого стало поворотним моментом для вашої країни і всіх демократичних країн світу. Російське вторгнення – це акт терору і порушення всіх конвенцій міжнародного права. Як Міжнародний демократичний союз ми підтримуємо наших друзів в Україні у ці темні часи», – наголосив Крістіан Каттнер.

Війна путіна проти України – це злочин проти нашої історії, нашого сьогодення і нашого майбутнього. Це напад на свободу і демократію. Це напад на Україну, це напад на Європу, це напад на нас всіх. Як суспільство, яке живе  у свободі й демократії, ми повинні й ми протидіятимемо путіну і його режиму разом, усіма нашими силами, – додав він.

За його словами, МДС повністю на стороні України та виступає за повернення усіх територій України в межах кордонів 1991 року.

Крістіан Каттнер також передав Юлії Тимошенко найкращі побажання від Голови МДС Стівена Гарпера  у цей дуже складний час та нагадав, що на своєму форумі у Вашингтоні у грудні 2022 року МДС відзначив Юлію Тимошенко і партію «Батьківщина» нагородою імені Буша-Тетчер за Свободу і Демократію.

«Зараз ми маємо честь передати Вам цю нагороду особисто. Це наш спосіб віддати належне вашій відданості нашим спільним цінностям миру, свободи, демократії і верховенства права», – сказав він.

«Але в умовах триваючої російської агресії ця нагорода також має стати відзнакою для всього українського народу, який з мужністю та величезною сміливістю протистоїть нелюдській і неоімперіалістичній поведінці москви. Ми хотіли б подякувати за цю мужність, і ми зробимо все в наших силах, щоб підтримати вас у вашій боротьбі за свободу».

Юлія Тимошенко подякувала Міжнародному демократичному союзу за рішення відзначити «історичний внесок України і героїчного українського народу в нашу спільну боротьбу за Свободу і Демократію цією Нагородою».

У зустрічі також  брали  участь заступник Голови Партії «Батьківщина», перший заступник Голови Комітету ВРУ у закордонних справах Григорій Немиря та заступник голови фракції ВО «Батьківщина» у Верховній Раді Сергій Соболєв.

Делегація МДС привезла до України допомогу для українських військових, зокрема машини швидкої допомоги. До делегації входять Генеральний секретар МДС Крістіан Каттнер, Скарбник МДС Кріс Фусснер, Віце-голова МДС, колишній Прем’єр-міністр Монголії Елбегдорж Цахія, колишній Прем’єр-міністр Словенії Янеш Янза, Директор міжнародних програм Інституту лідерства Рон Нерінг, Віце-президент з програм Інституту лідерства Стів Саттон та колишній державний Міністр транспорту Баварії Ганс Райхарт.

Міжнародний демократичний союз – це асоціація понад 80 консервативних та християнсько-демократичних партій та їхніх однодумців центристського та правоцентристського спрямування з понад 60 країн усіх континентів світу. МДС є майданчиком для взаємодії цих партій, на якому політики можуть обмінюватися думками та своїм баченням, налагоджувати контакти та говорити одним потужним голосом для просування демократії по всьому світу. Цей Союз у 1983 році заснували такі визначні політики, як Маргарет Тетчер, Джордж Буш, Гельмут Коль, Жак Ширак та інші.

Нагорода Буша-Тетчер за свободу відзначає видатний внесок, зроблений членами партії МДС або окремими особами у просуванні основних цінностей, за які виступає МДС: свобода, демократія, права людини та верховенство права. МДС глибоко вдячний ти, хто боронить спадщину президента Буша та прем’єр-міністра Тетчер за їхню співпрацю.

ba.org.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *