Донька президента Киргизії втрапила у скандал через годування грудьми у публічних місцях

 

Фото молодшої дочки президента Киргизії в нижній білизні, яка годує грудьми дитину, розпалило  суперечки про годування в громадських місцях і сексуальну експлуатацію жіночого тіла взагалі, пише ВВС.

Алія Шагієва опублікувала цей знімок у соцмережах ще в квітні. Під фото вона написала: “Я годуватиму свою дитину тоді і там, де їй потрібно”. “Я буду абсолютно спокійно діставати груди, коли моя дитина голодна, де завгодно — в торговому центрі, салоні машини чи на лавці в парку. Я буду прикладом для інших матерів-годувальниць, яких загнали в незручні рамки патріархального суспільства”, — сказано в підписі.

Проте жінку звинуватили в аморальній поведінці, після чого вона прибрала цю фотографію і навіть на якийсь час зникла з усіх соцмереж. Проте пізніше в інтерв’ю BBC Алія сказала, що весь цей скандал став породженням культури, в якій жіночим формам надають надмірного сексуального значення.

“У тілі, яке мені дане, немає нічого вульгарного. Воно функціональне, його мета – забезпечити фізіологічні потреби дитини, а не бути сексуальним об’єктом”, – заявила вона.

Втім, поведінку Алії засудили не тільки користувачі соцмереж. Її батьки, президент Алмазбек Атамбаєв і його дружина Раїса, також були не в захваті.

“Коли я годую грудьми, мені здається, що я даю дитині найкраще, що тільки можу дати. Турбота про мою дитину та її потреби для мене набагато важливіша за те, що кажуть про мене люди”, – каже Алія.

До речі, Алія Шагієва активно займається живописом, малюнком і фотографією. Та коли вона вперше опублікувала фото, де годує немовля, багато користувачів  соцмереж висловили думку, що немає жодної необхідності широко афішувати настільки інтимний процес. Інші і взагалі засудили її за нескромність.

Годування грудьми на публіці є предметом дебатів у багатьох країнах. Колишній сенатор Ларисса Вотерс увійшла в історію, як перша жінка, яка вирішила  нагодувати дитину грудьми в парламенті Австралії. А от іранські жінки розповіли про те, який стрес вони відчувають, коли їм доводиться годувати грудьми в  громадських місцях. “Люди буквально витріщаються на мене, доводиться або повністю прикривати себе і дитину, або вона просто залишиться голодною”, – написала одна з мешканок Тегерана.

А Заріфа Гафарі з Кабула поділилася тим, як в її власній великій сім’ї матері  доводиться виходити в іншу кімнату, щоб погодувати немовля. “Вона не може робити це на очах у інших, інакше – може накликати гнів найстаріших членів сім’ї. Це дуже болюче питання, але поступово ситуація змінюється”, — розповідає Заріфа.

Що ж до фотографій Алії Шагієвої, які викликали такий фурор, то вона видалила їх із соцмереж, оскільки її батьки дуже побоювалися, що вся ця увага “може нашкодити молодій сім’ї”.

За матеріалами expres.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *