Безсмертний розповів про фінансування та олігархів

Політик Роман Безсмертний заявив, що на свою виборчу кампанію залучатиме кошти тих, хто публічно задекларує таку фінансову підтримку.  Про це він сказав в ефірі програми «Бацман» на телеканалі «112».

«До нового року стане зрозумілим, що я не тільки проводжу виборчу кампанію, а й декларую тих, хто мене підтримує фінансово», – сказав він. При цьому додавши, що вже проведені заходи профінансували Віктор Матчук та Олексій Козаченко.

За його словами, у політиці немає проблем з ресурсами, люди готові дати гроші, але не готові зробити це легально, а це неприйнятно для політика. «Я організовував не одну виборчу кампанію. Знаю, де лежать гроші і в кого вони є. Проблема в системі легалізації цих коштів і протидії з боку влади. Я переживав уже ситуації, коли тиснули на тих, хто тебе підтримує», – зауважив він.

При цьому Безсмертний не виключає, що скористається підтримкою олігархів, проте на певних умовах. «Я визнаю можливість підтримки олігархів, але «граємо за правилами». Хочеш бути в бізнесі чи в політиці – ось закон, його треба виконувати. Якби сьогодні дотримувалося антимонопольне законодавство, то слово олігарх в Україні зникло», – зазначив він.

Безсмертний нагадав, що «політика – це дуже грамотний, світом придуманий механізм перерозподілу ресурсів». Але тема домовленості, угоди між політикою та бізнесом – проблема номер один для України, бо у нас немає культури ведення такого діалогу.  Тож «розмова з олігархами вторинна, а починати треба із державної системи».

«Я давно знаю цих людей. Вони готові грати за правилами за принципом «відкритих дверей». Але хто озвучить це? Тільки особа з «першого кабінету». До того часу, поки ця особа грає поза правилами, вся система буде так поводитись. Олігархи готові конкурувати, в них є чим конкурувати, але влада пропонує їм схеми, а не конкуренцію. Ось де проблема», – вважає політик.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *