Зняти сп’яніння: швидко, надійно і… вдома

Сподіваємося, вам не доведеться скористатися порадами, зібраними нашою читачкою, лікаркою Наталею ЛІСЬКО. Та за потреби ці поради боротьби з похміллям не будуть зайвими. Тим паче у період таких тривалих свят…
 

На ранок після застілля:

* Багато пити дрібними ковтками – не менш ніж 3 літри рідини за добу: молоко, соки, газована лужна вода «Боржомі», хоча загалом краще пити мінеральну негазовану воду. Вживайте гіпертонічні розчини, такі як розсоли, воду з медом, томатний сік тощо. Помічними є лимон і м’ята. Безалкогольне мохіто – це те, що треба. Кориця, як і м’ята, гасить нудоту. Заваріть її звечора, як і м’ятний чай.    

Харчування: Густий бульйон (бажано з кісток баранячих чи яловичих), він швидко  відновить роботу кишечника і шлунку); капусняк; мед, якщо немає на нього алергії. А також сендвич з беконом та обов’язково сире яйце натще. Сирі яйця, крім усього, ще й запобігають швидкому сп’янінню, бо у них міститься авідин. Це речовина, яка допомагає вітамінам групи В – саме тим, які відповідають за переробку етанолу.

Лікарські препарати: *аспірин по одній таблетці двічі за перший день, він знімає набряк, а отже і головний біль; активоване вугілля – сорбент – пришвидшить виведення токсинів та отрут із кишкового тракту, а отже полегшить загальний стан. Смекта, ентеросгель, полісорб, лігносорб – більш сучасні сорбенти. Адже важко з похмілля проковтнути зараз у 8-10 пігулок активованого вугілля.

Щоби відновити роботу мозку, прийміть феназепам вранці та вдень по 1 таблетці, на ніч 2-4 таблетки;* ноотропіл по 3 капсули вранці та вдень до їжі, на ніч не приймати.

Вітамінні комплекси: на 2-3-ій день після пиятики організм страждає від авітамінозу, бо всі вітаміни беруть активну участь у ліквідації алкоголю в організмі. Вживайте їх у подвійній дозі від прописаної на упаковці. За алергічної реакції треба негайно припинити прийом вітамінів і вжити антигістамінний препарат.

Контрастний душ: із перемінним вмиканням холодної та гарячої води.

P.S. В аптеках нині є у продажу спеціальний вітчизняний засіб від похмілля «Медіхронал Дарниця». Його приймають вранці та ввечері першого дня після виникнення проблеми: як саме – написано в інструкції.   

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *