Здорове харчування: Синенький з родини пасльонових

Баклажани можна запікати, смажити на грилі і на сковороді, тушкувати, маринувати: з цих овочів не тільки виходять смачні страви, вони ще й дуже корисні.

Баклажани містять багато антиоксидантів. Ці речовини допомагають клітинам захищатися від ушкодження молекулами вільних радикалів. Особливо багато в цих овочах антоціанів. Один з них, насунін, довів свою ефективність у справі захисту клітин в наукових дослідженнях.

А ще баклажани забезпечують вітамінами і мінералами.

Вони покращують кровотворення. Вживання м’якоті баклажанів сприяє виробленню червоних кров’яних тілець. У результаті зростає рівень гемоглобіну.

Цей овоч допомагає й від подагри. Для подагриків плюс у тому, що баклажан має сечогінний ефект, у результаті з організму разом з уриною вимиваються солі сечової кислоти, які провокують запалення і біль.

Вони також покращують роботу внутрішніх органів. Систематичне вживання баклажанів позитивно позначається на стані багатьох органів. Очищаються жовчовивідні шляхи і кишечник, поліпшується стан судин і діяльність серця, що запобігає розвиткові атеросклерозу. Покращується робота нирок і печінки. Також знижують рівень цукру в крові. У баклажанах багато волокон, засвоєння яких уповільнює травлення і всмоктування глюкози в організм, що запобігає діабету. Крім того, вони допомагають знизити вагу. Баклажани перетравлюються повільно, залишаючи відчуття ситості на більш тривалий час, – пише Medikforum.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *