Як знизити тиск народними засобами

Не поспішайте звикати до міцних пігулок: різко знижувати тиск не можна, це може спричинити нудоту й запаморочення. Попервах спробуйте пальцем натиснути на козелок (трикутний виступ вушної раковини з боку щоки) й робити пальцем обертальні рухи – за годинниковою стрілкою до 16:00, коли вам треба збудити енергію, і проти стрілки після 16:00, коли треба налаштуватися на спокій. До речі це правило 16-ї години стосується будь-якої точки, яку ви збираєтеся масажувати.

Аби понизити тиск, можна ще випити корвалол, а ще краще – суміш настоянок валеріани, глоду й пустирнику. Вони продаються в аптеках в окремих пляшечках, але можна злити в один. Далі одну чайну ложку цієї суміші розводимо у 50 мл води й випиваємо.

Добре знижує тиск зелений чай. Можна додати до нього листочок м’яти: вона знімає відчуття нудоти, що виникає при змінах тиску.

Чудово порається із тиском лимон. Можна і його додати до зеленого чаю. За підвищеного тиску лимон нарізають скибочками, посипають цукром і просто їдять. Сприяє зниженню тиску й лимонна вода, особливо зранку. Головне – не зосереджуватися на недугах, відволікатися на корисні справи.

Що робити при низькому тискові

Спробуємо обійтися без ліків контактним методом? Знаходимо виступ сьомого хребця (він розташований на стику спини та шиї) і масажуємо його за правилом 16-ї години.

Підніме тиск скибка хліба, посипана сіллю. Коли є – можна з’їсти кілька квадратиків шоколаду. Можна й чашечку кави випити – але тут проти лікарі, бо кава погано впливає на серце. Тоді  – чашку міцно завареного солодкого чорного чаю.

Допоможе й настоянка елеутерококу чи женьшеню. Та почніть від хліба з сіллю. А ще – за активного способу життя не забувайте висипатися й вчасно поїсти.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *