19 тисяч буковинців уже обрали собі лікарів

У лікувально-профілактичних закладах Чернівців укладено вже 4241 договорів  між лікарями та пацієнтами, повідомили у прес-службі  міської ради.

Обрати свого лікаря чернівчани можуть у семи амбулаторно-поліклінічних закладах: у міських поліклініках №1, 2, 3, 5, міській дитячій поліклініці, у ЦПМСД «Садгора» та «Роша». Для цих  закладів придбано 158 комп’ютерів на суму 1 млн. 746 тис. грн. Усі лікарі первинної ланки зареєстровані в системі e-Health МОЗ України. У доступних для  відвідувачів місцях в установах розміщені наліпки «Тут можна обрати свого лікаря», а також інформаційні стенди для мешканців із роз’ясненням, як обрати лікаря та укласти з ним декларацію.

Загалом у найменшій за кількістю населення області України свого лікаря вже обрали майже 19 тисяч буковинців. На селекторній нараді з регіонами віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко відзначив, що найбільше декларацій підписано у Закарпатській, Донецькій,Чернівецькій Полтавській областях та місті Києві.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я України Павла Ковтонюка серед медичних закладів – лідерів за кількістю підписаних декларацій в Україні перебувають Мукачівський та Новоселицький центри первинної медико-санітарної допомоги. Про це повідомила прес-служба Чернівецької ОДА. Також у ході селекторної наради віце-прем’єр-міністр закликав громадян повідомляти про проблеми, що виникають під час вибору лікаря чи підписання декларації.

Телефонувати на урядову «гарячу лінію» за безкоштовним номером 15-45.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *