Як повернутися до роботи після новорічних свят

 

Святкові застілля закінчуються, так само як і різдвяні вихідні. Тепер українці помалу повертаються до буденних занять та іноді стикаються зі стресом.

З так званим післясвятковим синдромом хоча б раз зустрічався чи не кожен. Фахівці радять не кидатися одразу «в бій» і розподіляти всі грядущі робочі обов’язки раціонально.

«Ви швидше налаштуєтеся на робочий лад, якщо випишете список завдань на цей місяць. Тоді побачите складніші і простіші справи, зрозумієте, за що братися», – зазначає бізнес-тренер з тайм-менеджменту Юлія Бойко.

Для того, аби повернутися до звичної, несвяткової їжі, дієтологи рекомендують, насамперед, пити багато води:

«Головне їсти кожні чотири години, а в проміжках пити воду. Також варто споживати тільки те, чого насправді хочеться», – ділиться Людмила Гончарова, лікар-дієтолог.

З обіцянками з Нового року піти у спортзал також треба бути обережними. Фітнес-тренери кажуть, що спортивна рішучість має починатися поступово.

«Можна почати з того, що ви будете вставати і сідати на диван десять разів під ряд. Це вже буде початком фізичної активності», – говорить фітнес-тренер Сергій Черепинець.

Перед виходом на роботу психологи радять відкласти свої враження і думки про минулий відпочинок мінімум на місяць:

«Краще сховати фото з відпочинку якнайдалі. Варто подумати, що хорошого є на вашій роботі і зловитися за цю думку», – зазначає Наталія Северинчук, психолог.

Який би з методів повернення до звичного ритму після свят ви не обрали – фахівці закликають робити усе поступово. Тоді не отримаєте ні стресу, ні депресії.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *