Науковці час від часу спростовують відому думку про те, що яйця підвищують рівень холестерину й сприяють розвиткові серцево-судинних захворювань.
Фахівці з інституту EpidStat (Мічиган) і співробітники дослідницької компанії DLW Consulting Services (Юта) здійснили спільний проект з вивчення впливу курячих яєць на стан судин і серця, розповів журнал Focus. Науковці дійшли висновку, що яйця не підвищують ризик виникнення ішемічної хвороби серця та інсульту. Більше того, вони вважають, що одне яйце на день може скоротити ризик інсульту. Прокоментувати ситуацію Focus запросив кардіологів. Член правління Німецького фонду серця Гельмут Гольке наголосив, що вирішальне значення належить продуктам, які вживають разом із яйцями. Американська традиція їсти яйця з беконом дійсно пов’язана із ризиком споживання шкідливих для організму насичених жирних кислот. Гельмут Гольке вважає, що харчування впливає на рівень холестерину лише частково. Решта – питання генетики, впевнений експерт. Аби запобігти серцевому недугові, важливо слідкувати за харчуванням – але ще важливіше відмовитися від нікотину і достатньо рухатися, резюмують експерти.