Вірус грипу “Мічіган” очікується в Україні вже у листопаді

В Україні цього року циркулюватиме новий штам вірусу грипу «Мічиган», якого у нас раніше не було. 
Цей штам є доволі агресивним підвидом «свинячого грипу», який може призвести до важких ускладнень і навіть до летальних випадків.
В Україні штам вірусу грипу «Мічиган» очікується вже у листопаді. У групу ризику, передусім, потряпляють люди, які мають серцево-судинні, легеневі захворювання, цукровий діабет, а також вагітні, діти і люди, яким за 65 років».
За прогнозами вірусологів, цього епідемічного сезону в Україні циркулюватиме три штами вірусів грипу – «Гонконг», «Брісбен» та «Мічиган». Якщо перші два в Україні вже були і у людей виробився імунітет, то третій – новий, саме він може спричинити епідемію. За масштабами вона може бути й не надто великою, але важкою, коли багато хворих потребуватимуть госпіталізації через важкі ускладнення.
Цього року «Мічиган» уже циркулював в Австралії й фахівці охорони здоров’я кажуть, що країна пережила важкий сезон грипу. Від нього за попередніми даними померло 73 особи, хоча МОЗ Австралії стверджує, що реально кількість смертей може бути значно більшою.
ВООЗ уже опублікувала нагадування, в якому закликає людей не боротися з грипом за допомогою антибіотиків, бо вони не діють на віруси.
Захиститися від грипу можна за допомогою вакцинації.
«Наразі нової комбінованої вакцини проти «Гонконгу», «Брісбену» та «Мічигану» в Україні ще нема, обіцяють, що вона буде у жовтні. Має бути чотири вакцини: голландська, французька, корейська і китайська».
Вакцинація проти грипу в Україні не входить до переліку рекомендованих щеплень, тож її не закуповують за державні кошти. Приватні фірми можуть закупити її для своїх працівників або кожен, хто хоче захиститися від грипу, може придбати її за власний рахунок.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *