Священик-переселенець потребує допомоги на лікування

Уродженець Донецька, священик УКГЦ, о. Тихон, який два тижні перебував у полоні сепаратистів, після визволення оселився у Львові. Тепер духівник бореться зі ще одним ворогом – страшною недугою. Лікарі виявили у його нозі пухлину.

Кілька років тому священик переборов онкологію, та через стрес і знущання окупантів хвороба повернулася. Незабаром він буде (уже вкотре) прооперований. Операція планується в Чернівцях. Про допомогу священикові просить колишня директорка чернівецького музею Володимира Івасюка п. Парасковія Нечаєва:

«Товариство! Отець Тихон Кульбака, священик УГКЦ, евакуйований з Донецька, невдовзі матиме в Чернівцях онкологічну операцію. Хто може, допоможіть! Номер Картки ПБ 5168 7427 1708 1669. Отець Кульбака веде в ФБ Психологічну порадню, допомагає людям опанувати собою в важких ситуаціях. Мав чимало операцій. Мужньо бореться. Хвороба не відступає. Просім Бога за нього».

Сам священик на своїй сторінці у соцмережі фейсбук повідомляє: «Не лякайтеся 😉 мені самому лячно!!! Так, всього лише, буде виглядати моя чергова, четверта за цей рік, операція та її результат (на другому малюнку).

5 грудня лягаю у стаціонар лікарні у Чернівцях, а 6-го, сподіваюся, мене вже прооперують. Намагався відтермінувати цей процес, але тягнути далі нема куди, дозу знеболюючих приходиться збільшувати, для того, щоб більш-менш комфортно рухатися, а це (збільшення дози) є дуже не добре. Дізнався про цю проблему тільки на початку липня, для мене це був шок і повна несподіванка.

Надіявся, що після операції у Таллінні 15 травня, всі мої медичні поневіряння припиняться і я буду активно відновлювати своє життя. Але Господь Бог вирішив інакше, нехай буде Його свята воля!!!

Тому прошу підтримку.

Потребую молитви, бо без Божої помочі витримати все це за один рік не можливо. Чим ближче до дати операції, тим більше страх та хвилювання. Розумію це, приймаю, але потребую молитовної підтримки. Потребую фінансів, бо бюджет операції складає $7400 (але $700 з них вже маю, дякуючи нашим парафіянам, які вже раніше знали про цю операцію і склали свою пожертву). Тому, хто буде мати натхнення та можливість – буду безмежно вдячний і обіцяю молитву навзаєм. Картка Приват 5168742717081669 Кульбака Сергій

У неділю, 2 грудня, буде збірка у Церквах Св. Йосафата та Блж.Миколая Чарнецького, можна долучитися там, як зручно. Вдячний буду всім вам за будь-яку підтримку!!!»

Також священик постійно звітує про зібрані кошти на своїй сторінці у фейсбук. Найсвіжіший звіт – такий:

«Дорогі друзі, надаю звіт по збірці за вівторок 20 листопада.
У відповідь на моє прохання про допомогу у проведенні операції по заміні кульшового суглобу 6 грудня цього року, надійшло ваших пожертв 18 948 грн
Залишилося зібрати 104 179 грн із потрібних 207000 грн
Дякую вам за вашу жертовність та підтримку – вони є дуже важливими для мене!!!
Вдячний за поширення інформації – картка Приват 5168742717081669 Кульбака Сергій.
Бажаю всім рясних Божих ласк!!!»

 

Довідково. Донеччанин у шостому коліні, одразу після проголошення Незалежності перейшов із Православної церкви до Греко-католицької. А десять років тому став парохом у храмі святого Андрія Первозванного у центрі Донецька. Під час Майдану священик навіть організував молитовний марафон за мир в країні. Теж робив і в час війни, поки одного разу дорогою до храму отця Тихона не взяла в полон «Руська православна армія». Це організація, яка бореться за «чистоту віри» у так званій«Новоросії».  «Я хворію на цукровий діабет, який у полоні загострився. Там у мене забрали ліки, годували тільки білим хлібом, що для діабетика – смертельно. Вони мені казали, що  спеціально, мовляв, ось ти будеш помирати, і Господь тобі не допоможе, бо Бога за межами певної конфесії не існує. Вони в таке вірять», – розповідає отець Тихон. Після визволення священик десять днів пробув у реанімації. У нього відкрилася виразка шлунку і повернулася, здавалось б, переможена хвороба – рак судин ніг.
Лікування триває вже кілька років,

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *