Смачного: сіль і спеції для… кави

Кава – улюблений напій багатьох людей, адже він добре бадьорить. Класичне поєднання – це кава з молоком, але це далеко не все, що можна додати. Варто лише трохи поекспериментувати та знайти свою ідеальну каву.

Какао

Ми звикли, що какао і кава – це два різні напої. Але какао може додати вашій каві шоколадного смаку. Для цього додайте в каву 1-1,5 ложки какао та зваріть їх разом. В кінці також можна додати кілька крапель вершків. На смак такий напій буде нагадувати гарячий шоколад.

Спеції

Спеції ми, зазвичай, додаємо до приготування страв, але не напоїв. Максимум до кави можна додати корицю, але це далеко не все! З кавою добре смакує мускатний горіх, лаванда та кардамон. Але ви можете експериментувати! Просто вмішайте 1/4 чайної ложки обраної вами спеції в мелену каву й зваріть напій.

Екстракти

Так само як і спеції, екстракти здатні надати вашій каву артоматності. Більш стандартні поєднання – це ванільний або кокосовий екстракт. Однак каві ще також дуже пасує м’ятний та ромовий екстракти. На одну чашку кави достатньо лише 1 чайної ложки екстракту.

Сіль

Саме так! Сіль ми часто додаємо до десертів (особливо випічки) для поліпшення смаку. А от в приготування кави, сіль зробить ваш напій більш м’яким. Просто додайте дрібку (приблизно 1/8 чайної ложки) в мелену каву до заварювання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *