І Буковина може мати нейросенсорну систему реабілітації RGS

Попит на реабілітацію в нинішній Україні як ніколи великий. Окрім розвитку реабілітаційних відділень, формування міждисциплінарних реабілітаційних команд, розширення послуг реабілітації та цифровізації процесів, на рівні держави активно заохочується й застосування телереабілітації.
Телереабілітація – це спосіб надання реабілітаційної допомоги дистанційними засобами. Одним із таких рішень, яке забезпечує ефективну та доступну реабілітацію, є реабілітаційна ігрова система (RGS), яка надійшла в Україну як гуманітарна допомога від іспанської компанії «Eodyne».
Це телемедичне рішення, що в ігровій формі дозволяє пацієнтам із порушеннями мозкової діяльності отримувати персоналізовану нейрореабілітацію.
Нещодавно партнери МОЗ – експерти проєкту USAID «Сталий розвиток національних систем охорони здоровʼя в Україні» – провели навчальний інтенсив для фахівців з реабілітації, які вже активно використовують реабілітаційну ігрову систему. Так, досвідом застосування RGS у реабілітації пацієнтів поділилася з колегами Анна Тоцька – медична експертка проєкту, ерготерапевт відділення фізичної та реабілітаційної медицини КНП «Міська клінічна лікарня №4» Дніпровської міської ради.
Експертка поділилася з колегами практичними кейсами, підходами та методиками реабілітації пацієнтів із порушеннями когнітивної та моторної функцій внаслідок перенесеного інсульту, черепно-мозкових травм, розсіяного склерозу тощо. Застосунок активно інтегрується в реабілітаційні заклади по всій країні. Фахівці проєкту LHSS надають організаційну та технічну підтримку закладам охорони здоровʼя та готові допомогти новим закладам почати використовувати застосунок у щоденній рутині.
Уже сьогодні застосунок активно інтегрується в реабілітаційні заклади по всій країні. Фахівці проєкту LHSS надають організаційну та технічну підтримку закладам охорони здоровʼя та готові допомогти новим закладам почати використовувати рішення у щоденній рутині.
Для того, щоби встановити застосунок, скажімо, у медзакладі Чернівців, треба написати звернення на адресу telemed@ehealth.gov.ua або скористайтеся чат-ботом служби підтримки (https://t.me/rgs_support_bot).
Сьогодні RGS вже доступна в 50 закладах охорони здоровʼя, зокрема, на Закарпатті, Запоріжжі, Вінниччині, Івано-Франківщині, Харківщині, Хмельниччині, Волині, Дніпропетровщині, Одещині та у Києві.
Джерело: Пресреліз МОЗ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *