Популярні страви з рису можуть серйозно нашкодити здоров’ю, якщо їх неправильно готувати, розігрівати й зберігати, повідомляє прес-служба Національної служби охорони здоров’я Великобританії. Зі слів медиків, сирий рис може містити спори бактерій Bacillus cereus, які можуть спричинити харчове отруєння.
Якщо приготований рис залишити при кімнатній температурі, спори почнуть перетворюватися на бактерії, здатні вижити під час приготування страви. За сприятливої темтератури бактерії будуть розмножуватися і утворювати токсини, які спричиняють блювоту чи діарею.
Щоб уникнути неприємних наслідків, британські фахівці рекомендують: *подавати рис одразу після приготування; *не пізніше години після приготування поставити страву у холодильник; *зберігати рис у холодильнику не більше доби; *ретельно розігрівати страву, щоби рис прогрівся повністю; *не гріти рис більше одного разу.