Зустріч італійсько-українського наглядового пункту з міграції

У Чернівцях налагоджуватимуть україно-італійський діалог щодо міграції та поточної соціо-освітньої політики України

23-24 лютого (вівторок, середа) в Червоній залі Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича відбудеться зустріч італійсько-українського наглядового пункту з міграції у рамках пілотного проекту “Розбудова дієвості повноважень українських місцевих установ у галузі міграційної та соціально-освітньої політики на користь дітей, жінок і місцевих громад”.

У ході зустрічі розглядатимуться питання щодо впливу міграції на українське суспільство, підтримки міжнаціональних сімей та соціально-економічної реінтеграції за проектом повернення переселенців, тощо. Відкриття заходу – о 10 год. у вівторок, а в середу, 23 лютого, о 9 год. передбачається прес-конференція щодо діяльності проекту. Про це повідомляє Служба у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації.

Учасниками зустрічі від української сторони є представники Міжнародної організації з міграції, Міністерств – освіти і науки; у справах сім’ї, молоді та спорту, а також начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Юлія Яківчек, керівник департаменту освіти м. Теребовлі (Тернопільська область) Дмитро Михайлюк, голова сільської ради с. Нижні Петрівці (Чернівецька область) Костянтин Тариця.

Довідка. Італійсько-український наглядовий пункт з міграції засновано Міжнародною організацією з міграції, Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерством освіти та науки України; Чернівецькою (Верхні та Нижні Петрівці) та Тернопільською (м. Теребовля) областями; а також областями Кампанія та Умбрія (Італія).

Наглядовий пункт прагне продовжувати міжвідомчий діалог між вищезгаданими установами, маючи за мету представити учасникам проміжні результати діяльності за проектом, а також сприяти прямому – децентралізованому – співробітництву італійських та українських установ заради підтримки зусиль українських територій, спрямованої на зменшення негативних наслідків міграції у покинутих сім’ях, приділяючи особливу увагу молодому поколінню

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *