Знайомство за чашкою кави

Новый рисунок

До чого тільки не вдаються люди, аби визначити «науково» характер людини: вивчають, яким кольорам надає вона перевагу, чи не є лівшою, яке ім’я носить чи у якій позі спить… Та уявіть собі: просто погодившись випити з незнайомцем, який претендує на вашу увагу, філіжанку кави, ви досить багато можете дізнатися про його характер. А також і про себе…

МІЦНА. БЕЗ ЦУКРУ

Ключові слова тут – «міцна» та «на­туральна». На твердження психологів, це напій вольових людей із міцним ха­рактером. Згадайте хоча б «залізну леді» Маргарет Тетчер: у традиційно «чайній» країні вона щільно зашторювала вікна, і потягувала міцний еспресо, працюючи з документами.

Цілеспрямовані й здатні домагатися мети, це зовсім не «люди у футлярі», швидше – лицарі у сяючих обладунках, під якими б’ється гаряче серце, де ви­стачить місця і для палкого кохання, і для щирої дружби.

Хоча… Зайва ложка цукру може звести нанівець усі ваші сподівання. Жалюгідна роздвоєність: з одного боку міцна чорна кава, з іншого – цукровий компроміс, що свідчить про непевність і нерішучість. Та коли щось загрожує най­ближчим, чорні зерна беруть гору над білими кристалами: постає лев, здатний на відчайдушні подвиги.

НАТУРАЛЬНА, З МОЛОКОМ. МОККО. ЛАТТЕ

Ті, що намагаються влаштувати у своїй чашці молочно-шоколадно-сироп­ну феєрію, мають багату фантазію, при­страсть до експериментів, нового досвіду чи нових знань. Вони здатні не лише дивувати, а й принести чимало веселих хвилин. А оскільки творчий підхід до усього – їхня сутність, будьте певні: вам не доведеться чекати червоного дня в календарі, аби потішитися святом. Зрозуміло, тільки справжні оптимісти можуть радіти, побачивши райдугу в чашці. Ті, що знайшли доріжку до цього серця, завжди можуть розраховувати на його допомогу та підтримку.

РОЗЧИННА КАВА

Побачивши, як ваш співрозмовник розмішує в кухлі з окропом пару ложок «Нескафе» чи «Якобса», будьте пев­ні: ви швидко знайдете з ним спільну мову, та й конфлікти в цьому випадку вам не загрожують. Однак розрахову­вати, що він звалить на свої плечі вагу відповідальності за долю світу, теж, швидше за все, не доводиться: такі люди воліють весело обходити гору, а не вбивати гаки у пряму стіну, видира­ючись нагору.

Але є ризик: нетерплячість і лег­кість на підйом швидко перенесуть його до… іншої кав’ярні…

КАВА БЕЗ КОФЕЇНУ

Медичних випадків відмови від ко­феїну ми не розглядаємо, просто жаліємо бідолах, змушених давитися цим непо­требом – кастрованою кавою. Та коли людина з нормальним здоров’ям зробила такий вибір, це не просто показник, це, можна сказати, чорна мітка. Поцікав­теся, немов би між іншим, чи не зробив він вибір на користь безалкогольного пива… Та коли вас не лякають люди, що, про всяк випадок, носять і підтяжки, й ремінь, дуже ймовірно, що ви знайдете особливу, хоча й дещо збочену, прива­бливість у його розважливості і перевазі ratio над emotio.

Підготував Дмитро ВАСИЛЕНКО, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *