Закрили школу на Буковині, де отруїлися діти

ЧЕРНІВЦІ-КИЇВ. 28 вересня. УНН. У селі Давидівка, що у Сторожинецькому районі на Буковині закрили школу, де масово отруїлися школярі та персонал загальноосвітньої школи. 43 учня та 7 працівників сільської школи потрапили на стаціонар до лікарні. Про це кореспонденту УНН повідомила головний державний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко.

За її словами, попередній діагноз госпіталізованих – гостре отруєння нез’ясованого генезу. У дітей зафіксовано легкий ступінь отруєння, а от у двох дорослих – середній ступінь тяжкості, у решта п’яти – легкий.

“Районною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення про тимчасове призупинення навчального процесу в школі до з’ясування причин отруєння. Відновлення навчального процесу відбудеться лише після гарантованого усунення чинників, що призвели до виникнення отруєння. Причини виникнення отруєння з’ясовуються. Відзначається позитивна динаміка за результатами лікування в усіх хворих”, – розповіла Н.Гопко.

Зазначимо, госпіталізовані діти є учнями різних класів. Щодо дорослих, то з отруєнням до лікарні потрапили п’ять учителів, медична сестра та технічний працівник школи.

Як повідомляв УНН, у п’ятницю, 25 вересня, о 17:00 год Головним управлінням Держсанепідслужби у Чернівецькій області отримано інформацію про госпіталізацію до Сторожинецької центральної районної лікарні 23-х дітей зі скаргами на оніміння верхніх та нижніх кінцівок, незначне підвищення температури тіла.

Протягом доби кількість постраждалих від отруєння росла і в суботу, 26 вересня, на лікарняних ліжках перебувало вже 43 хворих, в тому числі 5 дорослих.

Джерело: УНН

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *