За яких умов школи Буковини працюватимуть офлайн?

Навчальні заклади працюватимуть повноформатно і за червоної зони, якщо 80% їхніх працівників будуть вакциновані.

Про дотримання карантинних вимог у закладах освіти та організації безпечного освітнього середовища з 1 вересня 2021 року розповіли під час брифінгу дві заступниці голови Чернівецької облдержадміністрації Наталія Гусак та Ірина Ісопенко.

За умови, що 80% працівників навчального закладу будуть вакциновані, школа працюватиме повноформатно навіть за оголошення червоної зони, – наголосила Ірина Ісопенко.

Отож, за будь-яких умов не перейде на онлайнову роботу ліцей для обдарованих дітей, гімназія №7, НГК «Любисток», чиї працівники вакцинувалися стовідсотково, а також іще 14 навчальних закладів області, де щеплення проти ковід-19 отримали від 80 до 95% усіх працівників. Лідерами у цій справі є школи Вижниччини, Новоселиччини, Хотинщини, чиї громади подбали, щоб їхні діти навчалися так, як має бути. Тим паче, що далеко не в усіх сільських помешканнях є інтернетзв’язок  для занять онлайн. Показово, що одна з найбагатших громад –  Волоківська, де проблем з інтернетом, зрозуміло, немає, продемонструвала високу свідомість: 80% усіх учителів уже вакциновані. 

На жаль, серед аутсайдерів – Сучеванська, Путильска, Чагорська та деякі інші громади. А 25 шкіл області мають загалом нульову вакцинацію. Часто-густо таке спричинено  релігійними мотивами. З метою поліпшення ситуації зі щепленням працівників шкіл, Наталія Гусак, за її словами, особисто зустрілася з кожним головою ОТГ.  

У Чернівецьких навчальних закладах середня вакцинованість шкільних працівників становить 35%, що зазвичай, на думку п. Ісопенко, є недостатнім показником. 

Якщо брати «середню температуру по лікарні», то в Чернівецькій області вакциновано 40,7% усіх працівників навчальних закладів.

Людмила Чередарик, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *