За що Ані Лорак розгнівалася на діаспору Чикаго

або Чому це блоха сердиться на собаку?

 У січні 2зірка015-го зірку Ані Лорак на Алеї слави в Чернівцях вирвали, як тоді їх оголосили, «вандали», але  тоді ж місцеві жителі подали офіційний лист із проханням прибрати зірку одіозної землячки з Театральної площі. Пройшов майже рік й Ані Лорак знову зіткнулася з бойкотом – тепер уже української діаспори США та Канади.

Співачка ж, яка майже не покидає Росію, цинічно відреагувала на спротив активістів із Чикаго і порадила активістам… «показувати відданість Україні, перебуваючи в країні, а не за її межами»:

– Цим людям, які прийшли, я побажала б приїхати в Україну, любити Україну і показати їй відданість, перебуваючи в країні, а не за її межами. І разом з нами будувати прекрасне майбутнє для України, якщо вони чесні у своїх проявах. Це все схоже на спектакль, які тут можуть бути коментарі?.. Дай Бог, щоби вони прислухалися до моїх порад. Дуже легко перебувати десь далеко і когось критикувати. Насправді переповнені зали і подяка шанувальників, яку я відчула, – найкраща відповідь, – сказала Кароліна.

На ці образливі слова  українська діаспора відреагувала гостро: активісти запропонували їй «співати для сибірських ведмедів» і організували багатолюдні мітинги напередодні концертів Ані Лорак у США і Канаді в 2016 році.

А ось відповідь Ані Лорак  на ФБ від українки з діаспори Орести Міхашули:

«Я одна з організаторів бойкоту тобі, тому хочу тобі відповісти. Ми в Чикаго живемо набагато краще, як наші земляки в Україні, і могли б не звертати увагу на події в Україні, але ми проводимо мітинги під посольствами в підтримку України, пишемо петиції до нашої влади в Америці, займаємося волонтерством і бойкотуємо таких зрадників, як ти, не дивлячись на морозну погоду. Не від доброго життя нас доля розкидала по всій землі, але де б ми не жили, ми назавжди залишимося українцями, і наші дрони, тепловізори, автівки, медицина тощо допомагаOresta Chikagoють боронити нашу рідну Батьківщину від кремлівської падалі.
Лорак, ти не достойна мати звання народної артистки України, бо народні артисти не співають для вбивць свого народу, ти і є хороший доказ того що місце проживання не є показником патріотизму!»

Ореста додала:

«Коли в Україні був Майдан, у нас в Чикаго у кожного в душі і серці був такий же Майдан, мої знайомі і друзі ночами не спали, сиділи коло комп’ютера, молилися і плакали, дивлячись на те, як били наших дітей-студентів, як убивали наших братів і сестер в Україні, ми разом з вами переживали кожний день революції, плакали і думали, як і чим вам допомогти. Не можна вимірювати патріотизм місцем проживання, бо багато українців, які проживають в Україні, продаються за кіло гречки, коли українці за кордоном зі своїх кишень висилають пожертви на АТО. В біді ми всі повинні допомагати одне одному. Подивіться, скільки наших вишиванок заполонило світ, наша Україна достойна на краще життя, аби українці не шукали кращу долю на чужих землях. Пам’ятайте, що все у ваших руках: народ це і є влада, а влада це лишень менеджери, працю яких ви оплачуєте своїми податками. Не дозволяйте корупційним менеджерам керувати Україною!»

Від редакції: Чи змінить сьогодні свою точку зору виконавчий комітет міської ради після голосу українського народу? Нагадаємо, що 14 липня 2015 року депутати міської ради, заступник міського голови Марія Порчук, секретар виконавчого комітету Олег Стецевич, члени виконавчого комітету, громадські діячі, співаки Віктор Рурак та Володимир Лобурак рішення про вилучення зірки Ані Лорак не прийняли.

Українська активістка Ореста Міхашула

Валерій ПЕТРЮК, «Версії». за матеріалами ФБ

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *