Ювілейний концерт Жан-Марі Леруа у Чернівцях на День Незалежності України

24 серпня 2024-го, на День Незалежності України на VII фестивалі органної і камерної музики «INVICTUS / НЕСКОРЕНІ» у Чернівцях виступив органіст з Франції Жан-Марі Леруа. Двадцять п’ятий ювілейний концерт Жана Марі-Леруа, великого патріота і друга України, мецената, благодійника, головного органіста церкви Нотр-Дам де Назарет у Парижі, професора, диригента, композитора відбувся у День Незалежності України у залі органної та камерної музики Чернівецької обласної філармонії імені Д.Гнатюка.

Жан-Марі Леруa (орган). Ведуча – Світлана Крючкова

Понад 80 концертів зіграв в Україні Жан-Марі Леруа, – багато із них – благодійні, на підтримку ЗСУ. Виступає завжди в українських вишиванках, одну з яких отримав в подарунок від Чернівецької обласної філармонії. «Виступаючи у вишитих сорочках, я хочу підкреслити, що солідарний з усіма Вами, а моя музика – це підтримка нескорених українців» – говорить Маестро, який у Парижі, по закінченні кожної Меси – грає Гімн України, а в Україні, на кожному концерті звучить його власна композиція – «Слава Україні». «Мені доводилось грати на органах в Австрії, Німеччині, Іспанії, Тайвані, на Філіпінах, в багатьох країнах світу, та в Україні я виступаю з особливо великим натхненням»… З особливо великим натхненням виступив Жан-Марі Леруа у липні-серпні цього року на міжнародному фестивалі «Luchesk organium» у Луцьку, на IX Львівському фестивалі Літньої пори «Pizzicato & Contabile», і відкрив IV фестиваль органної та камерної музики «Dominicalis Gloria» у Львові знаменитою програмою «Концерт Солідарності». Інформація з допису Чернівецької обласної філармонії імені Д.Гнатюка на фб.

Орган – Жан-Марі Леруа, асистент – Олександра Вітрикус

У концерті взяла участь Лілія Холоменюк, заслужена артистка України (фортепіано).

Браво! Дякуємо за чудовий концерт.  Дякуємо Жан-Марі Леруа за любов до України, постійну підтримку і допомогу України. Дякуємо ЗСУ за мирне небо над Чернівцями!

Більше фото з концерту за посиланням – Двадцять п’ятий ювілейний концерт Жан-Марі Леруа у Чернівцях.

©Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *