Ювілей парку

Його закладено у травні 1830-го. Тоді він отримав назву «Фолькгартен» (Народний сад). На честь парку прилеглу до нього вулицю назвали Садовою.

Чернівецький парк занесений до реєстру парків – пам’яток садово-паркового мистецтва місцевого значення, визнаних національними природним надбанням. Чернівецький центральний парк двічі визнавали кращим в Асоціації працівників парків України. Про це повідомив директор парку Юрій Венгринюк.

Зараз у парку працює атракціонний комплекс, який налічує 30 атракціонів, серед яких 16 сімейних, 10 дитячих і 4 екстремальних. 2001-го у парку зведений новий Літній театр на 1767 глядацьких місць. При парку функціонують вокальний ансамбль «Казка», шоу-група «Вікторія», ВІА «Рута», клуб «Кому за 30».

В лютому 2006-го у парку відкрито скульптурно-декоративну паркову композицію «Серце кохання», яку 2008-го занесено до Книги рекордів України як найоригінальніший пам’ятник закоханим. На території парку є також меморіал радянським офіцерам, які загинули при визволенні Буковини у роки ІІ Світової війни, пам’ятний знак загиблим прикордонникам.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *