Європа обмежує вакцинацію від AstraZeneca, а Канада переконує в її безпечності

Уже 10 країн Європи вирішили тимчасово призупинити щеплення препаратом  AstraZeneca. Призвели до цього випадки утворення тромбів у вакцинованих. Так, це саме та вакцина, яку використовують з 24 лютого в Україні. 

 

Обмежити щеплення вакциною AstraZeneca вирішили вже Данія, Норвегія, Ісландія, Італія, Австрія, Румунія, Естонія, Латвія, Литва й Люксембург. 

  • Офіційна позиція Євросоюзу незмінна: немає підстав вважати, що випадки тромбоутворення якось пов’язані саме з вакциною. 
  • EMA (Європейське агентство з лікарських засобів) наразі не встановлювало зв’язку між смертельними випадками після вакцинації та застосуванням самої вакцини.
  • Сама компанія AstraZeneca повідомила, що безпека препарату ретельно вивчена під час клінічних випробувань. Мовляв, дотримано усіх “чітких та суворих стандартів ефективності та безпеки».
  • Переконує у безпечності вакцини і Канада

«Міністерство охорони здоров’я Канади поінформоване про повідомлення, що стосуються небажаних явищ в Європі після імунізації вакциною від COVID-19 AstraZeneca, і хотіло б запевнити канадців в тому, що переваги вакцини як і раніше переважують її ризики»,
– заявили у МОЗ.

Загалом Канада замовила 20 мільйонів доз вакцини AstraZeneca, а також має отримати 1,9 мільйона доз препарату в межах ініціативи COVAX.

Канада вже отримала півмільйона доз вакцини AstraZeneca, яку виготовили в Індії – CoviShield. Саме нею вакцинують в Україні станом на 13 березня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *