«Якби не мародерство, то грошей фонду вистачило б на вакцини для 41 мільйона українців» – ІВАСЮК

На 82 мільйони доз для вакцинації 41 мільйона українців потрібно 840 тисяч доларів, себто 26 млрд грн, а це половина розграбованого ковідного фонду. Про це сказав на телеканалі Прямий доктор медичних наук і народний депутат І скликання Валерій Івасюк. Він також наголосив, що веде мову про найкращу ринкову вакцину. 

За словами доктора меднаук, вакцинація в Україні не те, що провалена, а просто відсутня.  На підтвердження своїх слів лікар зацитував березневий наказ міністра Степанова, в якому говориться, що протягом двох років – 2021/22 – має бути  вакциновано 50 % населення. Тоді як відомо, що для масового імунітету цього замало, потрібні 70% щепленого населення. Згідно ж згаданого наказу, за словами Івасюка, у нас щомісяця мають вакцинуватися 864 тисячі осіб, тоді як у Великобританії нині щодня (!) вакцинується понад 600 тисяч людей.  

Тому Івасюк і стверджує, що європейці долають ковідно-пандемічну проблему саме завдяки владі, тоді як українці попри владу виживають…  

Ба більше, тестування в Україні, за твердження лікаря, є ілюзією. Та й вакцину нам ніхто не дасть, бо теперішній владі не вірять, оскільки попри весь світ тільки в Україні платні тести.   

А щоби у нас сьогодні не зростало такими шаленими темпами захворювання на коронавірус, треба було ще рік тому, стверджує фахівець, ввести ПЛР-тестування всім, хто в’їжджає в Україну. Натомість постанова уряду про це з’явилася тільки нині – з катастрофічно великим запізненням, за яке люди розплачуються своїм життям.  

«Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *