Як застосовуватимуться нові тарифи на квартплату

Витяг з рішення виконавчого комітету Чернівнецької міськради

* Для мешканців 1 поверху будинків, обладнаних ліфтами, плата за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій застосовується без урахування вартості утримання ліфтів.
* У будинках, де електроенергія на освітлення сходових кліток і під’їздів обліковується за лічильником, оплата споживачами цієї послуги проводиться за фактично спожиту електроенергію в розрахунку на 1 кв.м. загальної площі кожної квартири.
* Послуги з обслуговування та поточного ремонту систем водо-, теплопостачання та водовідведення у квартирах будинків (за винятком загальнобудинкових стояків) надаються на договірних засадах за рахунок мешканців.
* Послуги з прибирання сходових клітин і під’їздів надаються за умови укладання угод між надавачами таких послуг і мешканцями усіх квартир під’їзду чи будинку.
Підприємства, які утримують житловий фонд комунальної власності, повинні до 1 грудня
– скласти графіки періодичності прибирання прибудинкових територій, вивісити їх для оприлюднення у під’їздах будинків. Нарахування плати за прибирання прибудинкових територій проводити з урахуванням визначеної періодичності прибирання;
– переукласти угоди з мешканцями на надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. У разі невиконання або надання у неповному обсязі договірних послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій щомісячно проводити перерахунок;
– забезпечити розміщення побудинкових тарифів у загальнодоступному місці у приміщеннях підприємств – надавачів послуг;
– покращити претензійно-
позовну роботу з мешканцями щодо зменшення дебіторської заборгованості;
– внести зміни в укладені угоди стосовно централізованих відрахувань з розрахункових рахунків підприємств за вивезення та утилізацію твердих побутових відходів, технічне обслуговування ліфтів, обслуговування внутрішньобудинкових систем водопостачання, водовідведення та теплопостачання.
P.S. Нові тарифи на квартплату починають діяти від 1 грудня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *