Вкладники кредитної спілки «Бісер»: 5 років воюємо, а кінця-краю нема…

Учора ошукані вкладники кредитної спілки «Бісер» знову оббивали пороги суду, на цей раз Апеляційного. 15 людей, яких спілка «кинула» на різні суми, прийшли домагатися правди. В Апеляційному суді Чернівецької області розглядалася апеляційна скарга за позовом АТ КБ «Надра» до Ш.І. Авербуха, колишнього голови кредитної спілки,  про звільнення майна з-під арешту.

IMG_2714

– 5 років ми не можемо повернути свої вклади. Воюємо і з міліцією, і з СБУ, і з прокуратурою, і з судами. Відкриті 3 кримінальні справи. Хитрі махінатори КС «Бісер» сфальсифікували документи. Екс-голова спілки 2 квартири здав під заставу (банку «Надра» та «ВТБ») і взяв кредит на 117 тис. доларів. Куди  керівництво спілки діло ті гроші, ми не знаємо… Одну квартиру, на яку міліція наклала арешт, вже вкрали. Другу квартиру ми зараз хочемо «відбити» у  суді, щоби, продавши її, повернути наші гроші. Злочинці з «Бісера» вкрали все»,  – обурюється найактивніший вкладник, борець  за справедливість чернівчанин Василь Фуга.

Суд апеляційну скаргу не задовольнив і залишив майно під арештом.

Потерпілі від «Бісеру» люди кажуть, що за 5 років так нічого і не добилися. Однак запевняють, що боротимуться до кінця. Їхня доля  – у руках суддів, поки українських, до яких довіри люди не мають. Та якщо справа не вирішиться, ошукані вкладники планують звернутися до Європейського суду з прав людини. Про це повідомив координатор ініціативної групи членів КС «Бісер» Василь Фуга.

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *