Професор Медичної школи Бостонського університету Майкл Ф. Голік – доктор меднаук, фахівець у галузі фізіології, біофізики та молекулярної медицини – нещодавно оприлюднив у журналі PLOS ONE дослідження, яке показало, що достатня кількість вітаміну D може зменшити ризик зараження коронавірусом на 54% й допомагає боротися з наслідками зараження не тільки вірусом корони, але й іншими вірусами, що спричиняють захворювання верхніх дихальних шляхів, включно з грипом. За словами професора Голіка, існує велика занепокоєність, що поєднання грипозної інфекції та корональної вірусної інфекції може суттєво збільшити кількість госпіталізацій та смертність через ускладнення від сукупності цих вірусних інфекцій. Дослідження групи М. Голіка пропонує просту та економічно вигідну стратегію для підвищення здатності боротися з вірусом корони та зменшення несприятливих клінічних наслідків COVID-19: оскільки дефіцит і недостатність вітаміну D поширені серед дітей та дорослих у США й в усьому світі, особливо в зимові місяці, розумно всім приймати добавку вітаміну D, щоб зменшити ризик зараження та ускладнень від COVID-19. Експерти додають: у людей із нормальним рівнем вітаміну D ризик зараження коронавірусом знижується на 54%. У пацієнтів, старших за 40 років, із достатнімрівнем вітаміну D ймовірність смерті одразу нижче на 51,5%. У них також нижчий рівень С-реактивного білка і більш високий рівень лімфоцитів. Вживати добавки з вітаміном D науковці радять надто у зимову пору, коли людина відчуває його дефіцит.
Вам також може сподобатися
У Чернівецькій області поліцейські затримали групу наркоторговців, до складу якої входили неповнолітні. Про це повідомила прес-служба МВС. Відзначається, що учасники злочинного угруповання […]
Відділ боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області відзначив своє 15-річчя ударним виловом хабарників.І хоча таких хабарів, як, наприклад, у […]
Чернівецьким дитячим хірургам другий тиждень поспіль доводиться буквально по шматочках зшивати понівечені дитячі обличчя. Абсолютно здорові діти стали жертвами… псів. Два тижні […]
У краї виробляється м’яса по 750 грамів на буковинця за рік! Речі пізнаються у порівнянні, казав класик. Та ніхто чомусь не хоче […]