В області тільки 20% дітей приходять до школи практично здоровими

Таку сумну статистику на селекторній прес-конференції зауважив  Богдан ВІТОВСЬКИЙ,  заступник начальника управління фізичної культури і спорту Департаменту освіти і науки, молоді і спорту.

За даними Українського інституту соціологічних досліджень головним чинником захворювань є знижена фізична активність, тобто відсутність регулярних фізичних занять у дітей.

Посадовець заявив, що згідно з наказом Міністерства молоді та спорту України, для підвищення рівня фізичної культури області до 1 вересня цього року планується забезпечення молоді віком від 6 до 18 років дитячими юнацькими школами та центрами фізичної підготовки, а саме один заклад на 3 тис. дітей та молоді цього віку, але не менше одного закладу на одну адміністративно-територіальну одиницю.

На конференції вже вкотре(!)постало також питання будівництва в області басейнів.  «Уже затверджена Програма розвитку фізичної культури та спорту на 2013-17 роки , в якій анонсується будівництво басейнів, але вона передбачає ще й дольову участь як місцевого, так і державного бюджету. На жаль, держбюджет допомогти нам поки що не може. Як відомо, наша область дотаційна і самостійно знайти 30 млн. грн. на будівництво одного басейну ми не в змозі. До того ж, з обласного бюджету на цей рік виділено 16 млн. грн. на підтримку обласних спортивних установ, віддавши гроші на будівництво басейну, ми два роки практично не зможемо фінансувати багато інших спортивних організацій», ­­­– повідомив Богдан ВІТОВСЬКИЙ.

Нагадаємо, що подібних ситуацій з басейнами, чи то пак, їхньою відсутністю, не має жоден регіон України!

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *