Харчовий тероризм проти власного народу
Незабаром Новий рік – і ми всі поспішаємо до супермаркетів скупитися. Та саме там слід бути найбільш обережними, бо чимало продуктів на їхніх полицях імпортовані з Китаю. А в Піднебесній навчилися підробляти не лише речі, але й харчові продукти. І це не лише товари зі штрих-кодом 690-693, від купівлі яких бажано взагалі відмовитися, а й ті, на чиїх упаковках, замість назви виробника, зазначене місце фасування із відповідним штрих-кодом…
1.Риба тиляпія. Водиться або ж вирощується у прісній воді в районах з тропічним кліматом. До магазинів потрапляє здебільшого з рибних ферм Китаю. Це одна з найгірших, токсичних і шкідливих риб, що лише можуть потрапити до нас на стіл. Хоча смачна. Тиляпія абсолютна всеїдна, зростає у маленьких басейнах із постійною нестачею місця й води. До слова, китайські фермери ніколи не дають своїм дітям рибу, яку самі виростили. 80% тиляпії завозиться до нас (і до США так само!) з Китаю.
2. Тріска. Ще один вид риби, що вирощується на фермах у Китаю. Тріска так само не належить до здорового харчування, бо теж виростає у продуктах власної життєдіяльності. Приблизно 50% тріски на наших прилавках – із Китаю.
- Яблучний сік. Хочете – вірте, хочете – ні, але яблучний сік, який ми споживаємо, теж завозять з Китаю. І це тоді, коли наш, український, впевнено завойовує Європу. Тож задля вашого здоров’я й здоров’я ваших дітей краще уникати яблучного соку в пакетах.
Робіть соки вдома і одразу ж споживайте. У суміші з овочевими вони добре регулюють цукор у крові.
- Консервовані гриби. Нещодавно контрольні служби США виявили цілі партії зіпсованих консервованих грибів, завезених з Китаю. Деякі китайські консервні фабрики зайшли так далеко, що додають до тексту на упаковках слово «органічний» – для збільшення прибутку. А китайські гриби посідають третину грибної продукції у магазинах нашої країни. Тож значно краще купувати місцеві гриби – вони точно органічні.
- Китайський часник. Аби він краще зберігався, його обприскують спеціальними хімікатами, які погано впливають на організми споживачів. Третина часнику в супермаркетах – з Китаю. Його легко розпізнати: Він заманливо білий й має великі головки.
- Рис із… пластику. Підроблений рис виробляють із картоплі й синтетики, що використовується у виробництві… гуми. Коли зварений рис тривалий час залишається твердим, швидше за все, там пластик, а це – пряма дорога до онкології.
- Чорний перець горошком. Виробники чорного перцю в Китаї додають до нього чорний річковий мул: за певної концентрації ви навіть не відчуєте підміни. Відсутність регуляторних органів у виробництві харчів у Китаю може різко вдарити по нашому здоров’ю.
- Сіль. Промислова сіль – зовсім не кухарська. Але саме китайська технічна сіль імпортується до нас уже роками. Через різні домішки із часом вона спричиняє фізичні та інтелектуальні відхилення й навіть розлади репродуктивної функції, спричиняючи безпліддя.
9. Зелений горошок. Цей продукт масово виробляється в Китаю від 2005 року. Підроблений зелений горошок створюється з сої, зеленої фарби і метабісульфіту натрію (хімічний консервант). Ці домішки заборонені для виробництва харчових продуктів, бо призводять до пухлин і порушення обміну речовин. Цей горошок не стає м’яким після варіння, а вода «позичає» в нього неприродний зелений колір.
а між тим…
Україна збільшила імпорт пальмової олії на 51%
У травні поточного 2016/17 сезону імпорт пальмової олії в Україну виріс до 17,9 тис. тонн, що майже на 28% більше в порівнянні з попереднім місяцем і на 51% ― щодо травня минулого року.
Натомість Україна експортувала олії на $4,2 млрд. Висновок: олію європейцям, українцям – пальмову.