Українські продукти впевнено завойовують Європу, а ми споживаємо китайські, що містять пластик, пестициди й канцерогени

Харчовий тероризм проти власного народу 

 

Незабаром Новий рік – і ми всі поспішаємо до супермаркетів скупитися. Та саме там слід бути найбільш обережними, бо чимало продуктів на їхніх полицях імпортовані з Китаю. А в Піднебесній навчилися підробляти не лише речі, але й харчові продукти. І це не лише товари зі штрих-кодом 690-693, від купівлі яких бажано взагалі відмовитися, а й ті, на чиїх упаковках, замість назви виробника, зазначене місце фасування із відповідним штрих-кодом…

 1.Риба тиляпія. Водиться або ж вирощується у прісній воді в районах з тропічним кліматом.  До магазинів потрапляє здебільшого з рибних ферм Китаю. Це одна з найгірших, токсичних і шкідливих риб, що лише можуть потрапити до нас на стіл. Хоча смачна. Тиляпія абсолютна всеїдна, зростає у маленьких басейнах із постійною нестачею місця й води. До слова, китайські фермери ніколи не дають своїм дітям рибу, яку самі виростили. 80% тиляпії завозиться до нас (і до США так само!) з Китаю.

2. Тріска. Ще один вид риби, що вирощується на фермах у Китаю. Тріска так само не належить до здорового харчування, бо теж виростає у продуктах власної життєдіяльності. Приблизно 50% тріски на наших прилавках – із Китаю.

  1. Яблучний сік. Хочете – вірте, хочете – ні, але яблучний сік, який ми споживаємо, теж завозять з Китаю. І це тоді, коли наш, український, впевнено завойовує Європу. Тож задля вашого здоров’я й здоров’я ваших дітей краще уникати яблучного соку в пакетах.

Робіть соки вдома і одразу ж споживайте. У суміші з овочевими вони добре регулюють цукор у крові.

  1. Консервовані гриби. Нещодавно контрольні служби США виявили цілі партії зіпсованих консервованих грибів, завезених з Китаю. Деякі китайські консервні фабрики зайшли так далеко, що додають до тексту на упаковках слово «органічний» – для збільшення прибутку. А китайські гриби посідають третину грибної продукції у магазинах нашої країни. Тож значно краще купувати місцеві гриби – вони точно органічні.
  2. Китайський часник. Аби він краще зберігався, його обприскують спеціальними хімікатами, які погано впливають на організми споживачів. Третина часнику в супермаркетах – з Китаю. Його легко розпізнати: Він заманливо білий й має великі головки.                                                                                          
  3. Рис із… пластику. Підроблений рис виробляють із картоплі й синтетики, що використовується у виробництві… гуми. Коли зварений рис тривалий час залишається твердим, швидше за все, там пластик, а це – пряма дорога до онкології.
  4. Чорний перець горошком. Виробники чорного перцю в Китаї додають до нього чорний річковий мул: за певної концентрації ви навіть не відчуєте підміни. Відсутність регуляторних органів у виробництві харчів у Китаю може різко вдарити по нашому здоров’ю.
  5. Сіль. Промислова сіль – зовсім не кухарська. Але саме китайська технічна сіль імпортується до нас уже роками. Через різні домішки із часом вона спричиняє фізичні та інтелектуальні відхилення й навіть розлади репродуктивної функції, спричиняючи безпліддя.

 9. Зелений горошок. Цей продукт масово виробляється в Китаю від 2005 року. Підроблений зелений горошок створюється з сої, зеленої фарби і метабісульфіту натрію (хімічний консервант). Ці домішки заборонені для виробництва харчових продуктів, бо призводять до пухлин і порушення обміну речовин. Цей горошок не стає м’яким після варіння, а вода «позичає» в нього неприродний зелений колір.

а між тим…

Україна збільшила імпорт пальмової олії на 51%

У травні поточного 2016/17 сезону імпорт пальмової олії в Україну виріс до 17,9 тис. тонн, що майже на 28% більше в порівнянні з попереднім місяцем і на 51% ― щодо травня минулого року.

Натомість Україна експортувала олії на $4,2 млрд. Висновок: олію європейцям, українцям – пальмову.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *