Україну очікує доля Гаїті або Чи варто буковинцям боятися землетрусу?

Уже минув тиждень, як спокій буковинців порушили чутки про сильний землетрус, який нібито ось-ось має статися на Буковині. Перелякані люди очікують найгіршого. Подейкують, що окремі сім’ї вже й ночують на подвір’ях, згадуючи землетруcи кінця 70-х років минулого століття.

Звідки взялася така інформація?

Як з’ясувалося, її поширив один із інтернет-сайтів, посилаючись на повідомлення Румунського Інституту фізики землі. Тамтешні спеціалісти нібито стверджують, що «гірський массив на кордоні з Україною має майже таку активність, як у Чилі». За їхніми даними, «після землетрусу на Гаїті та у Чилі, небезпека нависла над Карпатською зоною гір Вранча, що в Румунії».

А як відомо, тамтешні землетруси завжди доходять до України та розповсюджуються далі. Румунські сейсмологи, крім того, повідомили, що «епіцентр знаходиться глибоко в землі. А чим він глибший, тим потужнішим є струс Землі, тож його відчують навіть у Москві! Адже магнітуда в 6 балів за шкалою Ріхтера на кордоні з Румунією може перейти у вісім-дев’ять балів за дванадцятибальною шкалою, тобто майже як на Гаїті…» – читаємо на сайті.

За коментарями звернулися до місцевих фахівців.

Андрій НІКОЛАЄВ, директор навчально-наукової геофізичної обсерваторії ЧНУ, проблему землетрусів на Буковині вивчає не перше десятиріччя:

– Про цю інформацію я нічого не чув. Не розумію, звідки пішли такі чутки.

– Напевно, в страху очі великі?

– Так-таки, так! Але буковинцям усе ж таки слід пам’ятати, що Чернівецька область – сейсмічно небезпечна. Вона перебуває у 7-мибальній зоні. Бо довкола – молоді гори. Щоправда, 7 балів – це сила, при якій масових руйнувань не повинно бути. Та все ж можуть постраждати окремі будівлі. Тим паче, що 7 балів для першого поверху обертаються для верхніх у цілих 9! Тому мешканці повинні завжди бути готовими до таких подій.

Вивчаючи та відстежуючи землетруси на Буковині, встановив їхню циклічність. Виходячи з цього, ймовірність землетрусу силою у 7 балів на Буковині до 2014 року, дуже висока. Я вважаю, що існує майже 90-відсоткова ймовірність того, що такий землетрус може статитися вже нинішнього року.

Жанна Тимофіївна, чернівецька ясновидиця:

– Я постійно бачу катаклізми. Особливо повені й затоплення. Останнє стосується Києва: на місто чекає велика біда. Але і Чернівцям буде непереливки.

Гавриїл ШУРПІН, біоенергоінформтерапевт, член Ради Української академії цілительства, керівник Чернівецької філії УАЦ «Витоки»:

– Чим більше негативної та агресивної енергії віддаватимуть люди довкіллю, тим більша ймовірність землетрусів та будь-яких інших катаклізмів. Мені здається, що це аксіома. І всі це мають розуміти. Я особисто щодня відчуваю поштовхи землі від 1 до 2-х балів.

– Ви маєте рацію. Сейсмологи щодня повідомляють про це у своїх зведеннях, і це у прес-повідомленнях міськради розповсюджується у ЗМІ.

– Сьогодні вже існує така цікава наука як інеологія. Вона вивчає інформаційно-енергетичний обмін між живими об’єктами матеріального і тонкого світів. Її «батьками» були радянські академіки Ханцевєров та Казначеєв. Останній – професійний лікар, який нині очолює Інститут експериментальної медицини Росії в Новосибірську.

Наразі люди здатні «зчитувати» інформацію тонкого світу. Але за однієї умови: особистість, яка це робить повинна бути гармонійною, морально чистою й духовно розвиненою.

Іншими словами, у неї повинні бути відкритими верхні, себто духовні чакри. Бо саме ними вона і може сприймати інформацію тонкого світу, де, до речі, є відповіді на всі без винятку запитання.

Так ось мушу заспокоїти краян, принаймні до 2013 року на Буковині землетрусів не буде. Але цього року, як уже розповідав в одному з інтерв’ю президент Української академії цілительства Сергій Бінат, ми цілеспрямовано майже півдоби працювали зі стихією Вогню, яка відповідає за землетруси, щоби відвернути негативні події. І це нам вдалося.

Любов ПЛАХІНА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *