У Президента – новий «любий друзь» Ющенко вже не лише катає Ахметова на машині, але й ночує в нього

Віктор Ющенко наполегливо шукає дружби з ахметовським крилом Партії регіонів: для перемоги на виборах-2009 йому потрібні союзники значно «крутіші», ніж «Наша Україна», яка вже вичерпала себе. Про тісне спілкуванні президента з донецькими олігархами – в репортажі кореспондентів дайджесту «24». 


З «мерса» – на вертоліт

Візит Віктора Ющенка до Донецька, приурочений до заходів на честь Дня Перемоги, відбувся після здобуття донецьким «Шахтарем» Кубка України з футболу. Після матчу й вшанувань президент вилетів до Донецька. Як повідомили «24» джерела з служби місцевого аеропорту, літак, на борту якого перебували Ющенко, Рінат Ахметов, Раїса Богатирьова, Юхим Звягільський, Володимир Рибак, приземлився в Донецьку о 22.15.

Прибулі швидко перемістилися до автомобілів. Ющенко – традиційно за кермо. В «мерседесі» з ним були Ахметов і Богатирьова. Президентська машина одразу вирушила до п’ятизіркового готелю «Донбас Палас». Готель був оточений охороною глави держави й співробітниками СБУ. Пресі доступ до готелю був категорично заборонений. Джерела «24» з «Донбас Паласу» повідомили, що Ющенко поселився в королівському номері.

Як удалося довідатися «24» у співробітників ДАІ, о З годині ночі президентська машина вирушила до іншого готелю – «Люкс». Він розташований за містом і слугує резиденцією компанії Ахметова. Цей готель обладнаний єдиним у місті, крім аеропорту, вертолітним майданчиком.

Саме на вертольоті – максимально ефектно – з’явився наступного дня Віктор Ющенко на Саур-Могилі, де його очікували ветерани й молодь. Чому президент обрав такий вид транспорту, невідомо, але такий факт цілком вписується в донецький стиль: останнім часом у місцевої еліти стало особливим шиком діставатися кудись не на авто з перевищенням швидкості, а просто повітрям.

Вертоліт із главою держави на борту приземлився на верхньому майданчику меморіального комплексу опівдні, на півгодини раніше, ніж було заплановано. Під час виступу глава держави виглядав втомленим і невиспаним. Захід, присвячений Дню Перемоги, в цілому пройшов досить мирно…

У певний момент Ющенко взяв на руки маленького хлопчика – чи то від щирості почуттів, чи то просто, щоб похизуватися перед камерами. А коли опустив його на землю, фотографи, які стояли поруч, чули, як дитина запитала батьків: «Мамо, а Ющенко – це Янукович?»

Віктор Ющенко: п’ять кроків назустріч Ахметову

1. Грудень 2007 р.

Віктор Ющенко проводить бізнес-ланч під девізом «Зігрій любов’ю дитину», де Рінат Ахметов і Віктор Пінчук заявляють про намір активно допомагати президентові опікуватися багатодітними сім’ями й дітьми-сиротами. Вони обіцяють виділити на такі цілі понад 15 млн. грн. 19 грудня Ющенко створює Нацраду з питань доброчинності «Зігрій любов’ю дитину», головою якої призначає свою дочку Віталіну.

2. 24 грудня 2007-го

Віктор Ющенко призначає одного з лідерів Партії регіонів Раїсу Богатирьову секретарем Ради національної безпеки й оборони. Цей указ для багатьох став підтвердженням наміру президентського секретаріату реалізувати ідею широкої коаліції та зближення президентської команди з тим крилом Партії регіонів, яке представляє бізнес-групу Ріната Ахметова.

3. На користь такого припущення свідчить нагородження представника Партії регіонів Бориса Колесникова орденом «За заслуги» II ступеня. А також нещодавнє призначення регіонала Костянтина Грищенка першим заступником секретаря РНБО, що викликало неоднозначну реакцію в лавах НУ-НС.

4. 17 квітня 2008 року

Віктор Ющенко в Донецьку попрацював водієм Ріната Ахметова. Президент вирішив особисто поцікавитися просуванням будівництва стадіону клубу «Шахтар», який належить Ахметову. Сам Рінат Леонідович після невеличкої екскурсії виїхав з будмайданчика в автомобілі, за кермом якого знаходився Віктор Ющенко. За повідомленнями низки ЗМІ, голова держави залишав Донецьк у гарному настрої. Очевидно, зустріч видалася «на славу». За даними агентства «Острів», Віктор Ющенко, Рінат Ахметов, Раїса Богатирьова і власник шахти ім. Засядька Юхим Звягільський до третьої години ночі розмовляли в одній із зал донецького готелю «Донбас Палас», який теж належить Ахметову.

5. 7 травня

у Харкові Віктор Ющенко особисто вручив донецькому «Шахтареві» Кубок України, який футболісти-гірники завоювали у двобої з київським «Динамо». На грі були присутні: Рінат Ахметов, Раїса Богатирьова, а також спікер Арсеній Яценюк.Газета «24», зі скороченнями

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *