У Парламенті зареєстровано законопроект щодо державної реєстрації об’єднаних громад

15 вересня 2015 року за № 3106 у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей державної реєстрації органів місцевого самоврядування як юридичних осіб».

Законопроект має на меті врегулювання відносин, що виникають у зв’язку з державною реєстрацією новоутвореного та утвореного у результаті злиття, приєднання, поділу або перетворення органу місцевого самоврядування як юридичної особи.

Проект закону має усунути недоліки правового регулювання питання правонаступництва об’єднаних територіальних громад, їх сільських, селищних, міських рад та виконавчих комітетів таких рад.

Законопроект також узгоджує з законодавством процедури реорганізації органів місцевого самоврядування в процесі добровільного об’єднання територіальних громад.

Проект закону № 3106 передбачає доповнення Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» новою статтею 24-2, а також внесення змін до статей 7, 8, 10 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *