У Чернівцях знімають кіно про вишиванки

Зйомки унікального за формою і потужного за змістом повнометражного документального  фільму «Спадок нації» почали знімати у Чернівцях в обласному музеї народної архітектури і побуту під відкритим небом та в центрі міста. За словами сценариста колишньої чернівчани  Лесі ВОРОРНЮК-ВОЛОШИНОЇ, вже є матеріали з Луганської області та Києва, а наступною зупинкою після Чернівців буде Борщів, Львів та південь України.

Леся та режисер фільму Олександр ТКАЧУК сподіваються, що їхній фільм заглибить людей у розуміння того, що вишиванка – «це не просто стильно, не просто красиво, і її ти одягаєш не тому, що ще хтось одягає зі знайомих, а тому, що це дуже давня і невід’ємна частина українського народу, його традицій!»

«Спадок нації» – важливий і потрібний, аби розуміти, хто такі українці і що їх об’єднує від Львова до Луганська, від Чернігова до Сімферополя. Що робить їх незламними й оберігає щодня протягом століть, – каже п. Леся. – Вишити, щоб вижити. Це польове дослідження української вишитої сорочки. Надзвичайні історії, десятки міст, сотні кілометрів, тисячі сорочок і один код. Твій генетичний код».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *