Туристи в Чернівцях на тривалий час не затримуються

Здебільшого – на два дні. У міськраді ж хотіли б, щоби вони затримувалися хоча би на п’ять.

Цими вихідними у Центральному парку культури та відпочинку відбувся ІХ Буковинський туристичний ярмарок. На ньому чернівецькі туроператори презентували себе туристам, заохочували їх і розповідали про чудові перспективи відпочинку.  

Біля стендів своїх фірм туроператори розповідали про себе. Більшість з них пропонують відпочинок за кордоном: Єгипет, Греція, Туреччина, Болгарія. Та для тих, хто бажає відпочити в межах області та в Україні, теж існують пропозиції.

Для прикладу, Чернівецький обласний спортивно-туристичний клуб «Весло» займається туризмом по області та Україні. Вони відроджують туризм і сприяють його розвитку саме на Буковині, до того ж прищеплюють молоді любов до здорового способу життя, оскільки відпочивають самі так, як пропагують – активно! Серед пропонованого ними – тури вихідного дня, пішохідні, велосипедні походи Карпатами і водні сплави Черемошем, Прутом і  Дністром, а також різноманітні екскурсії.

– Ми дуже часто організовуємо різні фестивалі, одноденні та дводенні тури, – розповідає Олександра ЧЕКМЕНЬОВА, член клубу «Весло». – Великою популярністю у нас користуються сплави по Дністру. Багато людей полюбляють активний відпочинок і повертаються до нас знову і знову. Скажімо, на Дністровському водосховищі в нас дводенний тур. Тобто з суботи на неділю – і ми ночуємо там у наметах. Вартість туру становить 220 гривень. Та ціни, зауважила пані Олександра, будуть зростати, оскільки багато маршрутів пролягають через аварійний міст в Атаках, тож його доводиться об’їжджати.

DSCN9809

Для тих хто полюбляє рафтинг:

Сплав річкою Прут протягом 2 днів – 450 грн. з особи, екіпаж від 4 до 6 людей.

Сплав по Черемошу та Пруту 5 днів – від 1 300 грн. з особи, екіпаж від 4 до 6 людей.

Сплав по Буковинському Подністров’ю 5-6 днів, вартість сплаву від 1 450 грн./чол.

 

Дводенні екскурсійні тури :

«Замки Львівщини» – дводенний автобусний екскурсійний тур, вартість якого становить 395 грн. Відвідування замків і відвідування Львова, екскурсії.

«Велике Прикарпатське кільце» – дводенний автобусний екскурсійний тур. Музеї, пішохідні прогулянки, екскурсійна програма. Вартість – 395 грн.

«Чудовий край дводенної Бакоти» – дводенний тур до заповідника «Подільські Товтри» з  риболовлею, сонячними та водними ваннами, катанням на катамаранах, прогулянки та екскурсії до монастиря і святих джерел. Вартість 220 грн.

Чернівці, а заразом і Буковина вже давно приваблюють відпочивальників.  А з липня минулого року, коли наш університет став об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, їх кількість побільшала.

– У рік нас відвідує близько 250 тис. туристів, –  каже Олександр ПАСКАР, заступник Чернівецького міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради. – Вони затримуються в місті в середньому на два дні. Наше завдання – зробити так, щоби вони затримувалися хоча би на п’ять днів. Бо це є гроші наших краян.

На ярмарку презентували також п’ять точок безкоштовного доступу до Wi-Fi. На п’яти площах міста – Центральній, Театральній, Соборній, площі Філармонії та площі Турецької криниці він уже діє, не вистачає лише інформаційних табличок, які б про це повідомляли.

DSCN9823

Щоби скористатися інтернетом на площах міста, треба мати електронний пристрій – ноутбук, планшет чи телефон і знайти точку доступу  до Langate. Паролі не потрібні. Турист чи інший відвідувач міста матиме змогу не тільки перевірити пошту, а й відвідати туристичний портал. Найближчим часом планується покриття Wi-Fi усіх парків міста.

Ця послуга безкоштовна – нововведення, покликане зробити наше місто зручним і комфортним для гостей.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *