Світ

Ми не самі!
Парламент Лівану з двадцятої (!) спроби обрав президентом країни Мішеля Слеймана, головнокомандувача ліванською армією. До цього країна 18 місяців жила без президента, бо опозиція бойкотувала голосування. Отже, не лише в Україні парламентська трибуна – стратегічний обєкт!

Ото наробилися!
Найбільший у світі прапор зшили палестинські біженці в Сирії до 60-ї річниці вигнання палестинців зі своєї землі. Ширина прапора – 226 м, довжина – 232 м. Його шили 80 швачок, яким допомагали 200 волонтерів.

Божевільний рух
Пацієнт психоневрологічного диспансеру, перевдягнений у поліцейську форму, півгодини регулював рух на перехресті вулиць у передмісті Подгориці (Чорногорія). Побачивши справжніх полісменів, чоловік кинувся тікати і потрапив під колеса авто. Бідолаха відбувся струсом мозку.

Хуліган-ветеран
У Нью-Гемпширі поліція у 152-й раз заарештувала жителя Портсмута Пола Болдвіна за крадіжку банки пива за $2 з супермаркету. Зважаючи на минуле 48-річного крадія, прокурор вимагав призначити $10 тис. штрафу. Бомж має 75 судових позовів за грабежі, хуліганство, підпали і підробку медичних страховок.

Кінозолото-2008
У залі «Люм’єр» на набережній Круазет назвали переможців 61-го Каннського кінофестивалю. Церемонію вів Роберт Де Ніро, журі очолював Шон Пен. «Золоту пальмову гілку» отримав француз Лоран Канте за стрічку «Поміж стін», Гран-прі – італієць Маттео Гароне за фільм «Гоморра».
Найкращим актором визнали Бенісіо Дель Торо за роль команданте Че Гевари, акторкою – Сандру Корвелоні за роль у стрічці «Лінії переходу». Приз за найкращий сценарій присуджено бельгійському фільму «Мовчання Лорни» братів Дарденн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *