Суд арештував 5 обленерго, які контролює російська група в Україні, та є продовження…

Засобами масової інформації України пройшло повідомлення, на яке давно очікувалося. Ось його текст:

«Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора Офісу генпрокурора та наклав арешт на контрольні пакети акцій підприємств критичної енергетичної інфраструктури «Херсонобленерго», «Кіровоградобленерго», «Житомиробленерго», «Рівнеобленерго» та «Чернівціобленерго», що входять у групу VS Energy, яку за даними ЗМІ та слідства контролюють громадяни рф Олександр Бабаков, Євгеній Гінер та Михайло Воєводін.»

Натомість за кілька днів на електронні пошти буковинських ЗМІ надійшов лист, за підписом

пресцентру АТ «Чернівціобленерго», наспного змісту:

                                                                              «Заява акціонерів групи компаній VS Energy

(щодо інформації про арешт контрольних акцій п’яти українських підприємств: «Херсонобленерго», «Кіровоградобленерго», «Житомиробленерго», «Рівнеобленерго», «Чернівціобленерго», що входять до VS Energy)

Група компаній VS Energy заявляє про необґрунтованість дій прокурора та рішень Печерського суду, спрямованих на обмеження діяльності її підприємств та корпоративних прав акціонерів і захищатиме свої інтереси в судах української та міжнародної юрисдикцій.

Зазначені в ухвалі суду троє осіб – громадяни рф – до групи компаній VS Energy, куди входять п’ять обленерго, у тому числі й АТ «Чернівціобленерго», не мають жодного відношення.

Євгеній Гінер припинив бути акціонером групи ще у 2014 році як юридично, так і фактично. Відтоді він не має жодного зв’язку з групою чи її співробітниками. Щодо Олександра Бабакова та Михайла Воєводіна, то вони ніколи не володіли акціями групи компаній VS Energy.

Інформація про структуру власності підприємств, що входять до групи компаній VS Energy є відкритою та міститься в усіх офіційних реєстрах.

З 2014 року акціонерами VS Energy є громадяни Європейського Союзу: Віліс Дамбінс, Валтс Вігантс та Артурс Альбергс (Латвійська Республіка), а також Олег Сізерман і Марина Ярославська (Федеративна Республіка Німеччина).»

Пресслужба «Чернівціобленерго пообіцяла, що повний текст заяви буде оприлюднений згодом.

Ось така ситуація, панове. Як написав би «Володар «Часу» Петро Кобевко, –  «Час покаже». «Версії» ж у цьому стилі пропонують свою версію – «Почекаємо на нові версії розвитку подій…». А вони вже, до слова, не забарилися. Про це – у наступній публікації.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *