Спортсмен і пенсія

Право на пенсію за вислугу років при загальному стажі роботи не менше 20 років мають спортсмени – Заслужені майстри спорту, Майстри спорту міжнародного класу, члени збірних команд – відповідно до ст. 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення». Порядок призначення і виплати пенсій за вислугу років цим категоріям спортсменів затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 1992 р. №583.

Згідно із зазначеним «Порядком», пенсії за вислугу років призначаються спортсменам, які мають особливі заслуги перед фізкультурним рухом, – заслуженим майстрам спорту, майстрам спорту міжнародного класу при стажі роботи не менше 20 років і перебуванні в складі збірних команд України не менше 6 років, незалежно від віку.

До стажу роботи зараховується перебування вказаних осіб у складі збірних команд України, а також інші види діяльності, передбачені Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Стаж, який дає право на пенсію за вислугу років, обчислюється на підставі трудової книжки та інших документів, що підтверджують перебування в складі збірних команд України, а також при наявності звання заслуженого майстра спорту або майстра спорту міжнародного класу. Пенсії за вислугу років призначаються і виплачуються за умови вибуття вказаних осіб зі збірних команд України.

Прес-служба ГУ ПФУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *