Склу, пластику і паперу – своє місце!

Невдовзі жителі Новоселиці викидатимуть сміття у спеціальні контейнери. Аби зробити довкілля чистішим, новосельчанам доведеться сортувати відходи на скло, папір, пластик та побутове сміття.

«Управління твердими побутовими відходами» – саме так звучала тема засідання міжнародної групи у рамках реалізації міжнародного транскордонного Європейського проекту «Покращення транскордонного управління твердими побутовими відходами в Республіці Молдова, Румунії та Україні», яке відбулося цими днями у Новоселиці.

– Щойно розтане сніг, ми почнемо будувати 10 платформ, на яких встановимо контейнери для сміття, – розповідає Марія НІКОРИЧ, голова Новоселицької РДА. – Жителі Новоселиці викидатимуть окремо скло, папір, пластик та інші побутові відходи. А наступного року закупимо спецавтотранспорт для збору цих відходів.

Сума гранту – 735 600 євро, з них – 80 тис. євро дістанеться Новоселиці, яка повинна забезпечити лише 10% співфінансування до цієї суми.

Проект працює від травня минулого року. За цей час виконавці вже почали формувати свідомість громадян: провели кілька зустрічей з населенням міста, семінари і навчання. Бо люди повинні знати, якої шкоди завдають собі, забруднюючи навколишнє середовище.

Накопичене роздільне сміття вивозитимуть: пластик – до Полтави на переробку, папір і скло – поки чекають «свого місця» на одному з українських переробних заводів, а інше сміття – на сміттєзвалище.

Анна КЛЮС, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *