Що потрібно першокласнику до школи з одягу

Збираєте першокласника до школи та не знаєте, який придбати одяг? Він має бути практичним, а головне комфортним і стильним. Тобто, подобатись дитині. Сучасні шкільні речі – піджаки, брюки, сорочки та блузки в школу – найчастіше відповідають цим критеріям. Але як не купити зайвого? Як обрати правильний розмір і що саме повинно бути в гардеробі першокласника? Для вас найкращі поради та рекомендації, щоб ваш малюк був готовий до великої шкільної подорожі!

З чого складається сучасний шкільний гардероб


Підбір вбрання для учнів – ціле мистецтво, що передбачає створення гарних і практичних образів у відповідності до шкільних вимог. І завдання це зазвичай лягає на плечі мам. Правильно складений гардероб виховує відчуття смаку у дитини, вчить комбінувати речі та доглядати за ними.
Основою гардеробу є форма, яка може складатися з піджака, штанів чи спідниці. Якщо в школі вона обов’язкова, то слід придбати до неї повсякденні сорочки та блузи, теплі гольфи, жилети, лонгсліви, кардигани, футболки, термобілизну, класичні шорти. Якщо форми немає, то варто купити піджак та сорочку для шкільних заходів або вишиванку.
Звертайте увагу на кольори. Надто яскраві можуть бути зайвими у школі, хоч не завжди.

Верхній одяг


Шкільний мінімум з верхнього одягу складається з кількох виробів:
• Куртки демісезонні;
• Вітровки або бомбери;
• Водонепроникний плащ або дощовик;
• Теплий жилет;
• Пуховик, пальто або парка для зими. Звертайте увагу на моделі з утеплювачем, який добре зберігає тепло, та водонепроникним верхнім шаром. Вибираючи між курткою і пальто, варто орієнтуватися на зручність, адже в цьому віці комфорт особливо важливий.
• Теплі штани чи напівкомбінезон.
Урізноманітнити дитячий гардероб можна шарфом, пончо, накидками для дівчат. Правильно підібраний верхній одяг – це запорука здоров’я та гарного настрою вашої дитини.

Взуття


Від взуття може залежати здоров’я дитини, адже неякісне може мати шкідливий вплив. Тому варто дізнатись, яке взуття є безпечним. Вибираючи туфлі чи кросівки, переконайтеся, що вони добре сидять на нозі, не натирають і не тиснуть.
Для хлопчиків ідеальним варіантом будуть класичні шкіряні лофери, мокасини і стильні кросівки з гнучкою підошвою, яка забезпечує хороше зчеплення з поверхнею. Для дівчаток можна обрати красиві балетки чи туфлі на невеликому підборі, босоніжки і спортивне взуття. І хлопчикам, і дівчаткам знадобляться чобітки, зимові черевики. Якщо треба змінне взуття, то це мають бути не слизькі, добре провітрювані черевики чи туфлі, які легко одягаються.

Аксесуари


Шапки повинні добре сидіти на голові та закривати вуха. Шарфи можуть замінити манішки, снуди та бафи.
Обираючи шкільну сумку, зверніть увагу на її місткість і функціональність. Переконайтеся, що сумка має достатньо відділень для книг, зошитів та інших необхідних речей.

Спеціалізований одяг для уроків фізкультури


Для занять спортом першокласнику потрібен спортивний костюм, що складається з футболки або майки, шортів чи спортивних штанів та кофти. Важливо, щоб одяг був виготовлений з якісних матеріалів, які відводять вологу і не обмежують рухів.

Поради по вибору одягу


• Комфорт і здоров’я дитини повинні бути на першому місці.
• Одяг з натуральних матеріалів запобігає появі алергічних реакцій.
• Під час вибору враховуйте зріст та будову дитини. Звертайте увагу на еластичні вставки та регульовані елементи, які дозволяють підлаштувати річ під індивідуальні особливості дитини.
Підготовка до школи – це важливий етап у житті дитини. Від правильного вибору одягу та взуття залежить її комфорт, здоров’я та успішність у навчанні. Дбайте про те, щоб ваша дитина відчувала себе впевнено і зручно впродовж усього шкільного дня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *