Сергій ПИСАРЕНКО: Подарував коханій найбільшу в Україні листівку!

Найбільша в Україні листівка тиждень  прикрашала «Формаркет»
Найбільша в Україні листівка тиждень прикрашала «Формаркет»

Досьє:

Сергій Писаренко, 43 роки. Директор концертно-рекламного агентства «Зорепад». Здійснив 45 гастрольних проектів за 3,5 роки. За власним визначенням – новатор, який постійно прагне доводити все до досконалості. Муза та барометр успіху в бізнесі – дружина Аліна.

Чернівецький «Зорепад»

– Концертним  бізнесом почав займатися в Німеччині, де жив 13 років. Там познайомився з російськими та українськими режисерами і продюсерами. У 2002 році повернувся до Чернівців і побачив, що ніхто не приїздить на гастролі до нашого міста. Тоді я зателефонував до головного режисера Московського МХАТ ім. Чехова із проханням відпустити труппу до Чернівців на гастролі. Вони привезли «Комедію на всі часи» з Андрієм Мягковим та Анастасією Вознесенською у головних ролях. Спектакль відбувся в Чернівцях та Івано-Франківську «на ура»!

Взагалі  2002 рік був для мене знаковим: незадовго до гастролів МХАТ доля подарувала мені Аліну, пізніше з нагоди відкриття оновленого Літнього театру мені запропонували попрацювати з музичними виконавцями. Я погодився, бо чернівчани гідні бачити найяскравіших зірок театру та естради. Так виникла назва агентства: «Зорепад» – зірки падають у Чернівцях.

– Кого саме запрошували Ви до Чернівців?

– Першою приїжджала  Альона Апіна на відкриття Літнього театру. Взагалі-то ми домовлялися з Ларисою Доліною, але в останній момент у неї змінився графік і Апіна нас дуже виручила. Потім були Ігор Ніколаєв, Ірина Аллегрова, Діана Гурцкая, «Любе», «Корні», Діма Білан, Доліна, Кіркоров, Пугачова – загалом 45 проектів.

– Який з концертів був найважчим?

– Проблемним з огляду на нерви і гроші виявився концерт Діми Білана після того, як він посів на «Євробаченні» друге місце. Хлопець увесь час щось змінював, вимагав неймовірне…

– «Великий» гонорар – це скільки? І взагалі, скільки коштує «привезти зірку» до Чернівців?

– Не будемо вдаватися  до цифр… Скажу так: жоден артист не їде, поки йому наперед не виплатять увесь гонорар, незалежно від продажу квитків. Крім того, треба виконати усі вимоги, зазначені в технічному та побутовому райдерах.

Оскільки наше місто порівняно невелике, зірки-мультимільйонери їдуть сюди переважно за рекомендацією одне одного. Зустрічаються на тусовках і розповідають: «Нас там-то гарно приймали, возили, годували, екскурсії, подарунки, – коротше, гарно відпочили!». Заробіток тут для них – інтерес другорядний. У гастрольному бізнесі велику роль відіграють ще й зв’язки. Коли людина з вулиці зателефонує менеджерам виконавця і скаже: «Запрошуємо на гастролі», самі розумієте, куди їх пошлють…

Сергій Писаренко з дружиною Аліною та Валерієм Леонтьєвим, який вчора святкував 60-ти річчя
Сергій Писаренко з дружиною Аліною та Валерієм Леонтьєвим, який вчора святкував 60-ти річчя

– Чи були зірки, які відмовилися приїхати сюди?

– У мене був такий випадок з «Дискотекою «Аварія». Вони сказали, що їм Чернівці нецікаві.

– Чи привозили Ви когось з далекого зарубіжжя?

– Пробували домовитися з Рікардо Фольї, але в останній момент він захворів…

– Хто з зірок залишив приємні враження?

– Багато «зірок» – звичайні прості люди. Запам’яталася Ірина Аллегрова: в неї надзвичайна енергетика сильної жінки. «Любе» теж прості і дуже товариські.

– Чи траплялися у Вас якісь кумедні випадки з «зірками»?

– Багато чого було. От, наприклад, вечеряємо в «Парковій вежі» з Ігорем Ніколаєвим, він у захваті від місцевих сіл: «От під старість, я придбав би собі тут будиночок…». Я, не думаючи: «А ще й хохлушку туди!», а він: «Ні, досить, уже одна була!».

Іншого разу зайшли до ресторану «Буковина» з «Любе» перекусити перед відвідуванням сауни. Там офіціант: «А може нашої самогоночки…». І Расторгуєв, піддавшись на вмовляння: «Ну, разве по чуть-чуть…». Він не знав, що самогон там у здоровезних бутлях. Принесли, він випив гранчак, пауза секунди на три – і потім: «Я так понял, – мы уже никуда не едем»…

Кохання на всі часи
Кохання на всі часи

Муза на ім’я Аліна

– Який жанр у видовищному мистецтві користується найбільшим попитом у чернівчан?

– Я би сказав, що попитом користується не якийсь вид або стиль у мистецтві, а ім’я. Коли воно «розкручене» і на вершині популярності, народ бігцем біжить. А коли ти геній, але нікому не відомий, то ніхто не прийде.

– А як Ви визначаєте, кого саме слід привезти?

– Це вже не я, а моя дружина. Вона – барометр, завжди відчуває, що зараз популярне, а що – ні. У неї на «зірок» якесь надчуття.

– Розкажіть про неї трохи більше…

– Може, це нескромно, але з Аліною мені надзвичайно пощастило. В нас панує рідкісна гармонія в стосунках… Мабуть, це від Бога.

– На що Ви здатні заради коханої жінки?

– Я – прихильник «безбашенності» в цьому плані. Нещодавно в Аліни був день народження, так я їй подарував, мабуть найбільшу в Україні, листівку: площа майже 31 квадратний метр. Вона на стінах «Формаркету» висіла. Нині думаю, чим би ще здивувати свою королеву…

Лєра ЯСНИЦЬКА, «Версії»

Від редакції:

у наступних числах «Версій» Ви зустрінетесь з ексклюзивимиі подробицями перебування російських зірок на Буковині від Сергія Писаренка.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *