Що знає про Вас Пенсійний фонд?

kiosk_pensii

Дізнайтеся в інформаційному кіоску, яких на Буковині встановили вже 12

Органи Пенсійного фонду України в Чернівецькій області розширюють використання нових інформаційних технологій для населення: у березні 2009р. установлено ще 10 інформаційних кіосків на додаток до тих 2-х, що введені торік.

Тепер буковинці майже в усіх районах області мають можливість за лічені секунди самостійно, не звертаючись до працівників Фонду, отримати інформацію про:

■ заробітну плату, з якої сплачені страхові внески, стаж, пільгові умови праці протягом 2000-2008 років;

■ розмір нарахованої пенсії.

Щоби отримати інформацію про свої пенсійні дані, достатньо мати лише своє страхове свідоцтво або пластикове пенсійне посвідчення. Сканер інформаційного кіоску зчитує штрих-код страхового свідоцтва або пенсійного посвідчення, після чого застрахована особа отримує відповідні дані.

Крім цього, громадяни у вільному доступі мають можливість отримати іншу довідкову інформацію, наприклад: про перелік документів, необхідних для призначення пенсії, графік особистого прийому громадян керівництвом Пенсійного фонду України та керівництвом районного управління, через які банки можуть здійснювати пенсійні виплати тощо.

Використання кіоску не потребує від людини спеціальної підготовки і навичок роботи з комп’ютером, тому що взаємодія користувача з ним здійснюється простим дотиком пальця до сенсорного екрана.

Інформаційний кіоск заощаджує дорогоцінний час не тільки громадянам, але й спеціалістам Фонду.

Отримана інформація дає можливість кожному громадянину пересвідчитися, які дані про неї надані роботодавцем та накопичені в базі даних Пенсійного фонду. Коли відомості по нарахованій заробітній платі не відповідають дійсності, йому необхідно звернутися за роз’ясненням до роботодавця стосовно причин допущеної помилки і подати коригуючі відомості до системи персоніфікованого обліку Фонду.

У Чернівцях інформаційні кіоски встановлені у приміщенні головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області (вул. Оренбурзька,7А) та в управліннях Пенсійного фонду України в Шевченківському і Першотравневому районах (вул.Алма-Атинська,9А і вул. Головна, 245).

Микола БОРЕЦЬ, заступник начальника ГУ ПФУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *